OfficiŽle oplevering Brabant Wonen van 'witte' huisjes Pelssingel

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-09-2012 Vanmiddag 26 september 2012 om 16.00 uur is de officiële oplevering van de bekende witte huisjes aan de Pelssingel. Dat heeft heel wat voeten in de aarde gekost van eerst slopen, een standpunt dat heerste zowel bij de Gemeente als bij Brabant Wonen en toen behoud in beeld kwam duurde het nog jaren voor al eer duidelijk werd [partijen tot overeenstemming kwamen] wie de kosten ging dragen. en dan rest nog  de diverse stadia van wel of niet volledig restaureren.
Met champagne, toespraakjes en een terugblik werd de oplevering door Brabant Wonen en de gemeente gevierd.

Zestien van deze noodwoningen zijn nu gesloopt en 14 zijn er gerestaureerd /gerenoveerd met behoud van het karakteristieke van deze unieke wijk die dateert van kort na de oorlog.
In de huisjes keerden deels de oude bewoners terug, maar er zijn ook nieuwkomers bij.

De sfeer in de witte nog smetteloze buurt is teruggekeerd
.

foto's © paul kriele, 26 september 2012.

De 16 nieuw gebouwde woningen zijn bedoeld voor mensen met een lichamelijke beperking en hiervoor zijn de huizen ook aangepast, In een convenant met de gemeente is duurzaam bouwen vastgelegd, zodat de huizen energiezuinig zijn, waardoor de woonlasten extra laag zijn, aldus Brabant Wonen.

Op de startpagina van de site, bij zoekfunctie intypen 'Pelssingel',  dan komt de serie, over de met estafettes gepaard gaande ontwikkeling van de buurt, in beeld.
Zie artikel 'Eindelijk plan voor behoud witte Pelssingelhuisjes dd. 28 maart 2010.