Rita Verdonk bij Leontiens Ladies' Ride

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-09-2006 Een van de eersten die aan de start verscheen was minister Rita Verdonk. In de publiciteit voorop, dus dan ook op de fiets als haantje de voorste. In Hartje Den Bosch- op de Parade -trok deze 'hoge dame' veel publiek. Voordat ze vertrok gaf zij nog wat understatements weg.

Een van de eerste starters was minister van Vreemdelingen Zaken Rita Verdonk. Op de hiel gevolgd door fietsende veiligheidsagente. Tegenover belangstellenden toont zij zich goed in de stemming..
Leontien van Moorsel die alsnog [ na miskraam] aan de start in Den Bosch verscheen. foto's © jan-clemens lampe photo, 17 september 2006.


De vertrekkende wielrensters die in groepen van 300 van de Markt naar de Parade werden gedirigeerd.  Deelneemsters dragen door http://www.dorstnaardeeindstreep.nl  Jan-Clemens Lampe] geproduceerde T-shirts met poëzieteksten.
Voordat de manifestatie zich kon voltrekken moest hier en daar een keitje worden rechtgelegd [Peperstraat]. Volop volk in de stad. De Parade werd omgedoopt tot feestplein.
foto's © jan-clemens lampe photo, 17 september 2006.

Agente leent fiets aan deelneemster Leontiens Ladies Ride  dd. 17 september 2006.
Een Bossche agente heeft vanmorgen spontaan een politiefiets uitgeleend aan een 62-jarige vrouw uit De Lier, die deelnam aan Leontiens Ladies Ride. De vrouw was met vijf vriendinnen naar de stad gekomen om mee te doen aan de toertocht. De groep droeg T-shirts met ‘ De Lier’ en een beeltenis van de ‘Sint Jan’ erop. Toen een van hen tot grote schrik bemerkte dat haar fiets stuk was bood een agente spontaan haar sportfiets aan. De vrouw kon daarna alsnog van start gaan. 
De politie bericht dat de tocht, op wat materiaalpech na, goed verloopt. De meeste deelnemers druppelen op dit moment ’s-Hertogenbosch weer binnen.

Leontien’s Ladies Ride    dd. 8 september 2006.
Een van de grootste Bossche sportmanifestaties tot nu toe, Leontien's Ladies Ride, gaat  met 8000 deelneemsters [o.a. Rita Verdonk] zondag 17 september 2006 van start. Behalve de bekende wielrenster zelf, doen dit jaar aan deze tour, die vanaf de Markt vertrekt, ook mee: Marlies Dekkers, Heleen van Rooijen, Nada van Nie, Danielle Overgaag en Ellemiek Vermolen. 
Als een van de eersten vertrok Rita Verdonk na een korte toespraak. De sfeer was opgewekt met overal sportieve meiden. De Parade en Markt waren volgepakt met mensen. 
Op de Bossche Markt waren vannacht vakken gemaakt voor- per keer- het vertrek van 300 deelneemsters. Maar de echte sportievelingen vertrokken rechtstreeks vanaf de Parade.  
Het weer is enigszins bewolkt. De zon heeft moeite er door te komen. De temperatuur is aangenaam. Rombouts kan in zijn nopjes zijn. 

 
De Bossche Markt vanmorgen 16 september 2006. Daar zijn vakken gemaakt voor- per keer- het vertret van 300 deelneemsters. Het weer is enigszins bewolkt. De zon heeft moeite er door te komen. De temperatuur is aangenaam. Rombouts kan in zijn nopjes zijn. foto's © reinout van riet, 17 september 2006.

 
 

De dvd ’s-Hertogenbosch, 10 jaar Wielerstad’, die is samengesteld van redelijk recente en oude [professionele en amateur-]opnamen van Bossche wielerevenementen, is te zien op de site van de gemeente http://www.s-hertogenbosch.nl en ook te downloaden via http://www.sputnik-kommunikation.nl/10jaarwielerstad .

Die historie gaat terug naar 1996, bij de start van de Tour de France. Als oude beelden komen de Bossche wielerrondes in beeld. Tussendoor spelen de hoogtepunten bij de achtereenvolgende Wielerla’s, de Ster Elekrotour, de Enecotour, Leontien’s Ladies ride en bijv. De Tour de Féminin mee. Op die dag kondigt de gemeente een knalfeest aan op de Parade, waar behalve een expo-area, tal van activiteiten zijn te beleven. Zie ook http://www.dernyspektakel.nl of http://www.leontiensladiesride.nl   


Terug naar boven