Impressie Leontien's Ladies ride 10.00 uur

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-09-2010 | Gewijzigd op: 19-09-2010
Vanmorgen zondag19 september 2010 zijn rond half elf duizenden vrouwen gestart voor een sportieve en gezellige fietstocht door het Brabantse land. Naast Den Bosch zijn dit jaar ook Zwolle, Amsterdam en Rotterdam vertreksteden, waar dit jaar een Leontien's Ladies ride werd verreden. Achter dit evenemenmt schuilt het fonds Leontien.nl Foundation, die goede doelen steunt.
De tocht gaat  door het Brabantse land richting Boekel, de geboorteplaats van Leontien van Moorsel. Er is een lange, 65 km route en een 35 km- variant. De tocht kent geen competitie element.
Halverwege is door de organisatie een rustpunt opgezet, waar de deelneemsters van een versnapering en een drankje worden voorzien.
Het weer was kort voor de start op de Hekellaan bewolkt en druilerig met een temperatuur van ongeveer 16 °. Later kwam ook even de zon door.
De Parade en omgeving leek even autoloos, maar Den Bosch doet al weer niet mee met de autoloze zondag... .

  foto's © paul kriele, 19 september 2010.
Op de Parade en in de straten daarom heen was het om half tien al een drukte van jewelste met aankomende en vertrekkende fietsters -van wie velen kleurrijk uitgemonsterd-  en belangstellenden.

Dit jaar is, na een punt op de Parade, vorig jaar de Zuidwal, voor een vertrek vanaf de Hekellaan gekozen. foto's © paul kriele, 19 september 2010.


zie ook de site van Leontien van Moorsel

Terug naar boven