Eerste Ladies Ride/Toertocht voor vrouwen

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-05-2005 Op een tandem met duo zit gaven de burgemeesters Ton Rombouts en Driek van de Vondervoort vanmorgen –maandag 9 mei 2005- het startsein voor een nieuw toeristisch wielerevenement voor vrouwen: Leontien’s Ladies Ride. Achter de organisatie zit Leontiens Total Sports.
Achter op de tandem zat Leontien van Moorsel, boegbeeld van fietsend Nederland, initiatiefneemster en mede-bedenkster van deze sportieve rit die georganiseerd wordt door Michael Zijaard, haar partner.

Op bijgaande foto's ondertekenen de drie partijen, te weten 's- Hertogenbosch [Rombouts], Boekel [Van Vondervoort] en Van Moorsel [de wielerploeg], het contract voor dit evenement.  Op de rechter foto uiterst rechts Michael Zijaard.
Rechts organisator van de wielerploeg Van Bemmelen/AA Drinks, Ardie den Hoed, nam de interviews af, rechts Leontien en links partner Michael Zijaard.

foto's © marc venrooij, 8 mei 2005.
 

Komend najaar, op 25 september 2005, kan iedere vrouw –met welke fiets ook - deelnemen aan deze recreatieve fietstocht van circa 60 km, die loopt van ’s-Hertogenbosch naar Boekel en terug. Vandaar de beide sportieve gastheren die voor de lancering van deze toertocht een act opvoerden voor de fotografen.

Uiteraard moesten de gastheren met Leontien op de fiets. Even werd op de Kogamiyata-tandem een symbolisch fietstochtje gemaakt.
Op de rechter foto poseren Leontien van Moorsel en burgemeester Driek van Vondervoort [Boekel] en Ton Rombouts [r] nog eens voor de fotografen.
  
foto's © marc venrooij, 9 mei 2005.

‘Den Bosch is al een wielerstad,’ zei Rombouts, ‘en we zijn ook ontmoetingsstad. De stad is succesvol in het laten wonen en werken van mensen. Maar we willen hen ook graag entertainen. Daarom bedenken we steeds weer nieuwe evenementen, zoals de Nationale Taptoe en deze Leontien’s Ladies Ride, ‘sprak Rombouts, die hoopte dat dit een jaarlijks terugkerend evenement wordt.
De route loopt toevallig langs het ouderlijk huis van Leontien in Boekel, de gemeente waar al een standbeeld voor de wielrenster en wereldkampioen staat en waar burgemeester Van der Vondervoort haar ook graag vanuit Rotterdam naar toe wil halen.
In  ´s- Hertogenbosch vertrok in 1996 de Tour de France in 2002 de Tour de Féminin, in 2004 Ronde van Nederland en Olympia´s Tour .  

Uiteraard moesten de gastheren met Leontien op de fiets. Even werd op de Kogamiyata-tandem een symbolisch fietstochtje gemaakt.
De route ging van het Bestuurscentrum aan Achter het Stadhuis tot aan de hoek met de Ridderstraat, nog geen 50 meter....

In Boekel, Leontiens geboortedorp en waar ook nog haar ouders Harry en Martha van Moorsel wonen, staat- zoals bekend - een standbeeld van Leontien. Burgemeester Van Vondervoort hoopt dat Leontien ipv Rotterdam toch ooit Boekel als woonplaats gaat kiezen. Haar huis staat er al, aldus Van Vondervoort zinspelend op een gemakkelijk af te geven bouwvergunning voor de bijgebouwde garage die ooit al als woonhuis diende.

Terug naar boven