Editie 2006: Leontien’s Ladies Ride

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-09-2006 Een van de grootste Bossche sportmanifestaties tot nu toe, Leontien's Ladies Ride, gaat met 8000 deelneemsters [o.a. Rita Verdonk] zondag 17 september 2006 van start. Behalve de bekende wielrenster zelf, doen dit jaar aan deze tour, die vanaf de Markt vertrekt, ook mee: Marlies Dekkers, Heleen van Rooijen, Nada van Nie, Danielle Overgaag en Ellemiek Vermolen.

Als een van de eersten vertrok Rita Verdonk na een korte toespraak. De sfeer was opgewekt met overal sportieve meiden. De Parade en Markt waren volgepakt met mensen.
Op de Bossche Markt waren vannacht vakken gemaakt voor- per keer- het vertrek van 300 deelneemsters. Maar de echte sportievelingen vertrokken rechtstreeks vanaf de Parade.
Het weer is enigszins bewolkt. De zon heeft moeite er door te komen. De temperatuur is aangenaam. Rombouts kan in zijn nopjes zijn.

De Bossche Markt vanmorgen 16 september 2006. Daar zijn vakken gemaakt voor- per keer- het vertret van 300 deelneemsters. Het weer is enigszins bewolkt. De zon heeft moeite er door te komen. De temperatuur is aangenaam. Rombouts kan in zijn nopjes zijn. 

foto's © reinout van riet, 17 september 2006.
 

De dvd ’s-Hertogenbosch, 10 jaar Wielerstad’, die is samengesteld van redelijk recente en oude [professionele en amateur-]opnamen van Bossche wielerevenementen, is te zien op de site van de gemeente http://www.s-hertogenbosch.nl en ook te downloaden via http://www.sputnik-kommunikation.nl/10jaarwielerstad .

Die historie gaat terug naar 1996, bij de start van de Tour de France. Als oude beelden komen de Bossche wielerrondes in beeld. Tussendoor spelen de hoogtepunten bij de achtereenvolgende Wielerla’s, de Ster Elekrotour, de Enecotour, Leontien’s Ladies ride en bijv. De Tour de Féminin mee. Op die dag kondigt de gemeente een knalfeest aan op de Parade, waar behalve een expo-area, tal van activiteiten zijn te beleven.
Zie ook http://www.dernyspektakel.nl of http://www.leontiensladiesride.nl