Fietsen verdringen auto's byLeontiensLadiesRide 2

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-09-2008 | Gewijzigd op: 29-09-2008
Leontien gaf om 10.30 uur het startsein. Aan haar linkerzijde stond burgemeester Rombouts die de rensters bemoedigend toesprak. Leontien benadrukte dat het geen wedstrijd is en men voor het plezier de tochten kan afleggen. Haar collega wereldkampioen Marianne Vos bleek op het vliegveld van Milaan te zijn blijven steken.
Rombouts wenste de deelneemsters onderweg naar Boekel, Heeswjik-Dinter of Helmond veel plezier.

startplaats om tien minuten voor de start 


de start

Links boven:  de duizenden rensters krijgen nog een hart onder de riem gestoken en worden onder een regen van confetti en met een bemoedigend woordje van Leontien en de burgemeester uitgewuifd.

foto's © paul kriele, 21 september 2008/10.30 uur

 

Ze waren er in talrijke kleuren en in allerlei maten,  velen ook in een feestelijke of carnavaleske uitmonstering en veelal echt Brabants. foto's © paul kriele, 21 september 2008.


St.Jan
In de St. Jan werd om 8.45 uur een informele mis gecelebreed waarbij ook de ouders van Leontien en haar oom en een zus [l] van de Boekelse familie op de eerste rij zaten, naast burgemeester Ron Rombouts.
Rechter foto:  vader en moeder Van Moorsel [links].
Linker foto: moeder van Moorsel deed de voorbeden
.

foto's © paul kriele, 1 september 2008.


Parade

Op de Parade krioelde het van kleurrijk getooide vrouwen en weerklonk een gekwetter van 8.500 fietsvrouwen. 

© foto's © paul kriele, 21 september 2008.

Startplaatsen Spinhuiswal en Zuidwal

Duizenden fietsen in gelid en in afwachting van hun berijdsters. De fietsen stonden geparkeerd per onderneming of sponsor op de Zuidwal en Spinhuiswal.

foto's © paul kriele, 21 september 2008.

8.500 vrouwen uit Brabant en verre omgeving trokken zondagmorgen vroeg naar Den Bosch. Het was nog wat heïig maar rond half tien kwamen de eerste zonnestralen door.
De dag begon met een Mis in de St.Jan, waar plebaan Geert-Jan van Rossem samen met de familie Van Moorsel e honderden wielrensters een formele eucharistiviering verzorgde.
Moeder Martha van Moorsel deed de voorbeden.
Na afloop van de dienst stak zij bij de Zoete Moeder een kaarsje aan voor de goede afloop van de dag.

Intussen hadden zich op de Parade al honderden vrouwen verzameld, lieten zich daar inschrijven en kleedden zIch om in fietstenue.
Op de wal stonden duizenden fietsen met deelnummerskaart klaar,  in afwachting van hun bereidsters.

Leontien Zijlaard -van Moorsel zal om 11.00 uur het startsein geven. Aan de rit naar Boekel [65 km] of tot Heeswijk-Dinther [35 km] zal ook de olympisch kampioene  Marianne Vos deelnemen. Zij rijdt de langste [130 km ] route.
OOk Marianne Vis enTerug naar boven