De Graven van Leuven op Wolvenhoek 8

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-05-2008 | Gewijzigd op: 02-12-2008
Hierboven: Het interieur van de Graven van Leuven, dat donderdag 27 november 2008 open gaat.
Rechts: De verbouwing is -begin november 2008- nog in volle gang.

foto © paul kriele,11 en 22 november 2008.Op Wolvenhoek 8 komt een lunchroom-caf, restaurant onder de naam De  Graven van Leuven.
Het interieur moet geheel uitgepeld en toen opgevijzeld worden, zo verwaarloos en verloederd het er bij stond.
De laatste bestemming was- na jaren 't Wolvennest te zijn geweest- café Welvaart.

foto's © paul kriele,19 september 2008.

De Graven van Leuven op Wolvenhoek 8 wordt een nieuwe fris-bruin café, en met een open sfeer. Het is een zaak die ook overdag als lunchcafé toegankelijk is. De initiatiefnemers zijn Gabriël Stekelenburg [35] en Roland van de Werken.
Gabriël heeft al een cateringbedrijf en met Roland hopen zij binnenkort het huurcontract voor het pand aan de Wolvenhoek te kunnen tekenen. De naam ‘De Graven van Leuven’ is een knipoog naar het Stadskantoor en Bestuurscentrum, want Leuven is de zusterstad van Den Bosch, aldus Gabriëel.
De zaak is de hele dag geopend en ’s avonds meer met een accent op amusement, zoals een quiz, optredens van bands en/of stand-up comedians, aldus Gabriël die met ‘Stekelenburg Event Catering’ al de nodige ervaring opdeed in de horeca.
Het pand op nr. 8 dat van brouwerij Heineken is, staat al sedert de jaren 50 bekend als café Juliana en tot in de jaren 90 als het Wolvennest van Stroink en laatstelijk als De Welvaart met de gebrs. Job en Levi Schouten.Terug naar boven