Via kunst contact jongeren met straat en publiek

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-09-2008 | Gewijzigd op: 20-09-2008
Deze maand september gaan 150 studenten - mbv het CBK [Hekellaan], SOLOS-atelier, de kunstwerkplaats, waar studenten van de Kunstakademie samen met scholieren van het middelbaar onderwijs kunst maken, de straat op.
 Solos Expo & Event biedt jongeren met dit kunstproject de ruimte eigen ideeën te promoten.  Het is een veelzijde vorm van kunstuitingen: van foto en film via  muziek [ dj, & rapp] naar theater en mode.

De zussen Vera en Ellen van de Velden hebben in de Vughterstraat, voor OXO, een 'Naaiatelier Paal' opgezet. Dat atelier verhuist af en toe, dan weer naar de Uilenburg IJs & Zpie of naar Australian Ice op de Pensmarkt. De locatie was niet toevallig omdat beiden de eigenaar van OXO kennen en hen wat stoffen leende.
foto's © paul kriele, 19 september 2008.

Aan dit project doen mee SM’s en Noordbrabants Museum,  Talent Factory en TheateradParade. 
De labels van de deelnemende jongeren [Move-on, Picture-it, Word-up, benFashion en Ear-play]  zijn tussen 20 september en 31 oktober 2008 in de binnenstad van Den Bosch en Oss te zien.

Het evenement is bedoeld om commerciële en non profit-organisaties met jongeren contact te leggen.  En voor de jongeren is het een soort leerschoool hoe om te gaan met de openbare ruimte, het publiek en de reacties die hun werk opleveren.  Via dit project  krigen ze kans hun netwerk  uit te breiden.
Ellen van de Velden, die illustratie aan de Kunstakademie studeert  en Vera die afgestudeerd is in autonome beeldende kunst, zijn twee van de 150 studenten die dit keer aan SOLOS deelnemen.

In het pand Hinthamerstraat 100 treffen de jongeren [14-24 jr.] elkaar, vergaderen en/of repeteren daar en worden er eventueel begeleid door coaches uit diverse disciplines [o.a. media, zakenwereld, cultuur, mode]. De interviews met de deelnemende jongeren uit diverse subculturen beginnen al dit voorjaar.
Bij de expositie verschijnt een glossy tijdschrift, dat tevens als catalogus dient.
Zie ook  solos