Cheque 57.500 voor Groene Vesting

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-10-2009 | Gewijzigd op: 15-10-2009

Vanmorgen 14 oktober 2009 - na een excursie rond de Groene  Delta, mocht na afloop Maarten Pieters van de stichting De Groene Vesting een cheque van € 57.500 in ontvangst nemen. Die werd hem aangeboden door de provincie [gedeputeerde Onno Hoes] de gemeente Den Bosch wethouder Geert Snijders, gemeente Vught [wethouder Ben Brands] en de gemeente St. Michiesgestel [wethouder Joke van Doorn].

De achtergond is dat de markering van de 40 km lange verdedigingslinie van de legers van  Frederik Hendrik uit 1629 een van de grote ambities is van de Groene Vesting. Die markatielijn moet bijv. dmv een fietsroute, aanpalende toeristische attracties en broederijen met regioproducten markant in  beeld komen. Overigens behoort dat streven ook tot een van de projecten van De Groene Delta.
In het logo van de Groene Vesting is die linie opgenomen.

Na de symbolische aanbieding ondertekenden de vier betrokken partijen een convenant waarin 'het cadeau' staat vastgelegd.
foto's © paul kriele, 14 oktober 2009.
vlnr: De wethouder Ben Brands van Vught [net niet zichtbaar], diens collega Joke van Doorn van St. Michielsgestel, gedeputeerde Onno Hoes en wethouder Geert Snijders van Den Bosch.
Uiterst rechts: Maarten Pieters van De Groene Vesting.

Maarten Pieters verwoordt de wens van de Groene Vesting om het treintje, dat op zonne-energie rijdt, weer regelmatig in te zetten. Daarmee werd al eerder, op de Monumentendag 2008 en op de Monumentendag 2009 vanuit de hoek Pettelaarseweg/Zuidwal door het Bossche Broek naar bijv.  Oud-Herlaer gereden om daar enkele relikten van de linie van Frederik Hendrik te aanschouwen. De Groene Vesting is nog in overleg met de Maastrichtse exploitant van dit treintje dat op die dagen erg veel publiek trok.

Het op zonne-energie rijdende treintje dat de Linie van Frederik Hendrik aandoet.

foto ©  paul kriele,  13 september 2008.


Terug naar boven