Keramiekbal zonder bal

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-11-2005 | Gewijzigd op: 08-08-2010
Wat een uniek keramiekbal moest worden is voortijdig afgelast onder druk van de weersomstandigheden. Burgemeester Rombouts onderbrak rond 23.00 het diner. Na overleg met Rijkswaterstaat en andere hulpdiensten adviseerde hij de circa 350 gasten in de stad of omgeving naar logeeradressen te zoeken: treinen reden niet en de wegen waren onbegaanbaar, aldus de burgemeester.

Uiteindelijk werd het feest na een loterij en de presentatie van de eerste Internationale .ekwc publicatie ‘Te Ceramic Process’ afgerond met de uitreiking van de Keramiekprijs, opgezet door de Stichting Den Bosch Keramiekstad [DBKS].
Bianka de Poorter, voorzitter van het Bestuur van het EKWC ontvangt het eerste exemplaar van 'The Ceramic Process'.

foto © gerard monté, 25 november 2005.

Al op 5 juli 2005 waren tien kunstenaars genomineerd wier werk -volgens de jury- van grote betekenis is voor de toepassing van keramiek. De handeling was aan de staatssecretaris voor Cultuur en onderwijs - Mede van der Laan- voorbehouden. Zij had onderweg een of ander dakdeel op haar auto gekregen. Jan Boekema, die in haar plaats de ceremonie verrichtte, trok na een uiteenzetting het oeuvre van de Tilburger Guido Geelen als winnaar uit de enveloppe te voorschijn. 
Het keramiekbal met Koos deJong [EKWC] als initiatiefnemer, is een van de evenementen, bedoeld om de stad als keramiekstad op de kaart te zetten. Het moet een terugkerend festival worden. In ieder geval eindigde Rombouts zijn calamiteitenbericht met de mededeling, dat de gasten het bal nog te goed hebben…! 

Het diner, waarvoor eenieder 125 euro per couvert had neergelegd, was door de koks van Maison van den Boer onberispelijk, origineel en zeer gevarieerd gecomponeerd. Tal van obers en serveerster bedienden de gasten op een bijna gedisciplineerde wijze. Tussendoor bracht Ilse Eerens een recital, waarbij ze begeleid werd door de pianiste Inge Spinette en ook konden de gasten een flitsende, keramische catwalk aanschouwen, die haast acrobatisch opgevoerd werd door de dansgroep van Helma Melis.

Het Dessert Céramique werd tot slot geserveerd vanaf door Cor Unum [Marcel Wanders] vervaardigde etagères, zoals zoveel die avond keramisch was, tot zelfs de diademen en halssnoeren van enkele dames toe.
Achter de schermen heeft het ondersteunend personeel, onder wie dj moovinggrooves, die in de Bois le Duczaal een swingend feest zou geven, die hapjes niet aan hun neus voorbij laten gaan.
Terug naar boven