Heijmans stopt kontrakt met Waterschap over de Energiefabriek

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-12-2016 Heijmans Rosmalen stopt per 1 december 2016 het probleenmkontrakt met Energiefabriek Tilburg.
Heijmans heeft met Waterschap De Dommel een schikking getroffen rond hun samenwerking met de Energiefabriek Tilburg, waar uit slib duurzame energie wordt opgewekt.
Dat kost het bedrijf wel € 15 miljoen, maar het was een blok aan het been en drukte de aandelenkoers al tot de helft. Heijmans kreeg de fabriek niet aan de praat en leed er verlies door van € 8 miljoen, alleen al in het eerste halfjaar 2016.

Bericht van 4 november 2016 Tegenvallende projecten drukken op totale omzet
Het zit het Rosnmalense bouwdedrijf Heijmans niet mee. Doordat enkele projecten zwaar tegenvallen drukt dat op de totale omzet van het bedrijf. De bouwmarkt trekt aan en dat voelt het bedrijf, maar  door een slechte ondergrond van de in aanleg zijnde N23 [Westfrisiaweg] komt het bedrijf voor produres en dientengevolge voor financiële problemen te staan. Het vertraagt het karwei dat voor € 200 miljoen werd aanbesteed. Heijmans verlegt de schuld van die ondergrond naar de provincie Noord-Holland.
Bestuursvoorzitter Bert van der Els meldde dat deze week bij de bekendmaking van de cijfers over het derde kwartaal 2016. Daar lossen de positieve cijfers van de Belgische en Duitse tak niet op.   
Het tweede project - van € 31 miljoen- dat tegenvalt is de bouw en het onderhoud van de Energiefabriek Tilburg, in opdracht van waterschap De Dommel. Daar lopen nog procedures over met de opdrachtgever, Waterschap de Dommel waardoor dit project ook al vertraagd raakt[e].