Heijmans: zelfbewuster geworden van herstel

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-11-2017 | Gewijzigd op: 02-11-2017
Het Rosmalens bouwbedrijf  Heijmans toont zich weer optimistisch over haar financiële positie. Ook al zaten er nog wat stekels hier en daar, maar die zijn feitelijk weggepoetst. 'De koers naar structureel herstel heeft zich ingezet, ' zegt bestuursvoorzitter Ton Hillen. 'We trekken de positieve lijn, die we eerder schetsten door.' Dat blijkt uit de trading update van woensdag 1 november 2017.

Ook Heijmans voelt het aantrekken van de economie en de stijging van de huizenbouw. De omzetten van afdelingen infrastructuur en bouw stegen.
Dankzij haar betere rooskleurige positie kon Heijmans dan ook de schulden bij de banken vereffenen en ook de andere stekeligheden oplossen, zoals de bouw van een Energiefabriek in Tilburg, de bouw van de Wilhelminasluis in Zaandam. De onmin rondom de aanleg van de WestFrisiaweg is juridisch bijgelegd. Deze N23 is bijna klaar. Ook de contraverse over het ontwerp voor het RIVM in Utrecht is uit de wereld. Heijmans draagt haar aandeel  van 37½% in het consortium over aan partner Strukton.