Heijmans herstelt zich ondanks vertraging in de bouw

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-08-2019 Heijmans herstelt zich ondanks vertraging in de bouw.
Bouwbedrijf Heijmans in Rosmalen toont in eerste halfjaar 2019 een herstel en dat leidt tot hoopgevende verwachtingen bij Ton Hillen, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Rosmalense bedrijf.
De tegevallers waar doorde omzet met wat miljoenen is gedaald, komt door vertraging in de bouw in binnensteden. Dat vindt zijn oorzaak in trage procedures in de aanloop naar de bouw, de complexiteit van de tegenwoordige nieuwbouw en door bezwaarprocedures. Maar desondanks heeft Hillen positieve verwachtingen over de bouw op de woningmarkt.
Dalende omzet, stijgende winst
Over het eerste halfjaar 2019 bedraagt de omzet € 730 miljoen. Dat is € 50 miljoen minder dan in dezelfde periode van 2018. Maar de netto winst kwam wel hoger uit: € 15 miljoen tegen € 8 miljoen in 2018. Ook de orderportefeuille nam iets toe:
€ 2,1 mil;jard. Dat is € 0,1 miljard meer dan de verwachtingen.
Dat het Heijmans beter gaat blijkt ook uit de toename van het aantal medewerkers: 4624 tegen 4485 in 2018. Ofwel 139 personen meer.
Tegenvallers
Toch blijft het bedrijf nog stoeien met tegenvallers, zoals het intrekken door Tenet van de plaatsing van hoogspanningsmasten, waardoor Heijmans een schadeclaim indiende. Dan is er nog het megaproject, dat in zijn totaliteit bijna 2 miljard omvat, aan de Amsterdamse Zuidas dat maar niet op gang komt. © pk, 22082o19.