Afscheidsreceptie van Hans Besseling van Bloem's wijnkoperij

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-08-2012 | Gewijzigd op: 27-08-2012
Maandagnamiddag 27 augustus 2012 was er een gezellige bijeenkomst van veelal zakenmensen uit de binnenstad. Die verzamelden zich voor een receptie rond Hans Besseling van Henri Bloem's in en voor Place Royal in de Ridderstraat.
Diens vertrek -een jaar voor zijn pensionrring - uit de organisatie van Bloem's was al in het voorbije voorjaar*  aangekondigd, maar nu werd, na een procedure en een selectie, waar een geschikte kandidaat uitrolde, de knoop door Hans en zijn vijf jaar jongere vrouw Ans Besseling-de Jong doorgehakt.
Zoon Daan had al eerder aangekondigd de zaak niet te willen voortzetten. Maar Daan blijft wel zijn vader assisteren in de groothandel en de verkoop van de 'Bossche Manus', wat Hans aanhoudt.

* zie artikel 'Voorjaar bij ondernemers Krullartstraat, dd. 16 april 2012.

Links de vertrekkende generatie Hans en diens vrouw Ans en zoon Daan Besseling naast de nieuwe bewindvoerders van de zaak Bloems' wijnkoperij in de Krullarstraat Machiel en Joke den Ouden- Hoedemakers. En ook nog een kiekje voor de 'oude zaak' in de Krullarstraat nummer 5 ,die voor het echtpaar Machiel en Joke den Ouden-Hoedemakers hun nieuwe bestemming betekent.

foto's © paul kriele, 27 augustus 2012.

Zoals Ans het zijdelings toelicht neemt Hans nu dan toch daadwerkelijk tijd voor wat rust, ontspannen, genieten van het leven en van hun kleinkinderen Bent, Ole, Jeppe en Elize. Daan zal hem blijven assisteren.
Het echtpaar Machiel en Joke den Ouden stond echt op het punt om een nieuwe weg in te slaan. In hun vorige baan was het teveel zaken, management en bureauwerk, vertelt Machiel. 'Ik zat te vaak achter de computer. '

Machiel [*1955] had tot nu toe alleen nog bij diverse importeurs en distributeurs van gedistilleerd gewerkt, zoals Jacobus Boelen Maxium Nederland en Fourcroy.
'In die managementfuncties draaide het om aandeelhouders en rapporten op stellen achter de computer. .  
Toen wij van de organisatie van Bloem's vernamen dat er een plaats vrij kwam, pakte ik de kans voor dit meer op de detailhandel gerichte vak, zodat ik ook meer met mensen in contact zal komen,' zegt Machiel.
Dat geldt ook voor Joke den Ouden [*1958 , die bij de Rabo teveel administratief werk deed en te weinig met mensen van doen had. Joke: 'Ik wilde meer met mensen te maken krijgen en er ook direct kon takt mee kunnen maken.'

Mede doordat hun standplaats en ook hun woonplaats Heemstede was, waren ze nog niet zo bekend met het Bourgondisch Den Bosch, maar '..de stad kwam bij ons altijd wel goed over.' 
Machiel: 'Maar in die vijf maanden dat we ons hier aan het oriënteren zijn, kan ik zeggen dat Den Bosch ons erg bevalt: de mensen zijn er open, gastvrij en gezellig. Ja, we voelen ons hier al echt thuis.' 


Terug naar boven