Hinthamerstraat 190-192: winkel en woonhuis van Sweens verkocht

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-07-2016 | Gewijzigd op: 19-08-2016
Het bekende koffiewinkeltje en het woonhuis en kantoor van de firma Sweens zijn verkocht. Het perceel omvat, naast Hinthamerstraat 190 en 192, ook Achter de Mollen 1. De nieuwe eigenaar is Lukas D. Polman uit Udenhout, die genoteerd staat als de zakenman achter Protime en eerder Prosphera /Logica opkocht. Protime is en bureau gespecialiseerd in tijdsregistratie, arbeidsplanning en personeelszaken/conflicten. In het pand komen vier appartementen en een penthousre.
Ook het gele kantoorgebouw aan de Zuid-Willemsvaart is verkocht  aan projectontwikkelaar Wijkerzand Projecten.

Sweens kantoor en woningpand
Het perceel Hinhamerstraat
190 en192 en Achter de Drie Mollen 1
.
 
foto © paul kriele, 3 juni 2016.

  Het Kantoorgebouw aan de Zuid-Willemsvaart
dat in handen is gekomen van Wijkerzand Projecten
.

foto © paul kriele, 25 april 2012.Voor de historische gegevens zie  bossche encyclopedie  Die site vemeldt dat het pand dateert van 1607. In 1865 kwam het in eigendom van de familie Sweens, bekend als de Bossche koffiebranderij De Drie Mollen. [Voor die geschiedenis zie het boek  'Verdwenen Stadsgezichten'].
Voor zover bekend laat Polman het pand verbouwen tot vier appartementen. De winkel, zo is zijn bedoeling, zou in de oude staat gehandhaafd blijven.

Mevrouw Mia Sweens-Schute overleed op 29 december 2013.  Zie artikel Mia  Sweens overleden 
Het heeft enige tijd geduurd voor al eer de erven Sweens het pand konden verkopen en na de overdracht de te naamstelling overging naar de nieuwe eigenaar.