Voormalig groentewinkeltje van Johan op Hinthamereinde verbouwd

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-05-2012 | Gewijzigd op: 30-10-2012
In het pandje  Hinthamereinde 57 zat tot vorig jaar, naast de buurtwinkel [tabak en bladen] van Jan Kleyne nog een echt buurtwinkeltje. Johan Verkooijen verkocht daar tot 2012 groente en kruidenierswaren. Ondanks een overname stopte het eind vorig jaar.
Het pandje, dat een middel eeuwse structuur heeft, met name de zijmuren, is van buurvrouw Van de Wildenberg. Het heeft de oude naam 'De Drie Morianen', maar bij een interne verbouwing in de jaren 70 bleef van die historie weinig meer over.

Bouwbedrijf Welling uit Kerkdriel, dat onder aanvoering staat van Casper Welling, heeft de huidige verbouwing nagenoeg voltooid. Architect Huib Koman heeft de verbouwing ontworpen. 
Er komt geen winkeltje meer terug. Maar de begane grond en de etages verbouwt Welling tot 2 appartementen met eigentijds comfort en sanitair.In de gevel, die in de 19e eeuw werd bepleisterd en waar draairamen in kwamen, keren de schuiframen terug.
De elektrische installaties komen van technisch bedrijf Tubo. 

Het pandje Hinthamereinde 57, heeft uit de middel eeuwen nog slechts de twee zijmuren. De rest is van later datum.  Bouwbedrijf Welling maakt er 2 appartementen in.
foto's © paul kriele, 23 mei 2012.

Zie ook artikel 'Laatste binnenstadsgroentewinkel Johan Verkooijen stopt . dd 13 maart 2012.