Opening Skatehal Ertveldweg

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-08-2006 Opening Skatehal  17 augustus 2006. 
Vanmiddag opent wethouder Bart Eigeman de nieuwe skatehal aan de Ertveldweg 3. Daar is een voormalige scheepshal van Beekmans RVS door de gemeente om niet aan de Stichting Loos [rechtspersoon van de skaters] ter beschikking gesteld. De gemeente huurt voor 2 jaar die hal, die nog flink moet worden opgeknapt en ingericht. Vanmiddag ontvangen de skaters de sleutel, van de hal die 1000 vierkante meter beslaat en gelegen is naast de Vikinghaven.
De skaters hopen binnen twee jaar een nieuwe en definitieve bestemming toebedeeld te krijgen.  

Het Vikinghaventerrein
De steen die herinnert aan de upgrading van het terrein aan de Ertveldplas. Op het terrein aan de Ertveldweg ligt ondermeer de Vikinghaven [rechts], Beekmans-rvs, de skatehal en een scheepsbenodigdhedenwinkel [niet zichtbaar]. 

foto's © gerard monté, 18 augustus 2006.

Op de steen die aan het begin van het terrein ligt. staat de tekst: 
Op 25 augustus 2005 is de upgrading van het bedrijventerrein Ertveld-Noord opgeleverd door wethouder Bart Eigeman. 
Dit project is tot stand gekomen door samenwerking tussen: 's Hertogenbosch, Ministerie van Economische Zaken, Provincie Noord-Brabant, Spoorzone.

Boven: De gebouwen van Beekmans RVS, de ingang voor de skatehal komt links.
Rechts boven: De ingang komt op de plaats van de linker grijze deur, aan de zijde van Heijmans.
Rechts: Het nog aan te leggen parkeerterreintje voor de toekomstige ingang.

 

De hal waar nog een houten vloer op het beton gelegd gaat worden. Het balkon blijft gehandhaafd

De hal gezien in de richting van de weg

foto's © gerard monté, 18 augustus 2006.
Gezien in de richting van de plas.
 Naast de skatehal is het bedrijf van Beekmans RVS gevestigd.  De zijkant van de toekomstige skatehal, waar voorheen Printella Shipyards was gevestigd.
 

Geschiedenis skatehal nadert afronding  27 juli 2006.
De kans is groot dat in september 2006 de skatehal aan de Ertveldweg 3 kan worden geopend. Maar eerst moet nog een handtekening worden gezet en de voormalige scheepswerf van Beekmans RVS worden ingericht. De laatste hobbel was het vrijkomen van de hal die aan booteigenaren was verhuurd, maar welke situatie nog in een juridische procedure verkeerde.
De gemeente verwacht, nu de laatste boot is opgeruimd, dinsdag 1 augustus 2006 het huurcontract met de eigenaar van de scheepswerf Leo van der Ven te kunnen ondertekenen. Die verhuurt, de hal aan de gemeente, die betaalt uit de eerder toegekende subsidie voor de skaters. Met die ondertekening valt voor wethouder Bart Eigeman een blok van zijn been, dat er al vanaf najaar 2004 aan hangt. Job Reeser begon in oktober 2004 met een campagne voor een skatehal. Die hal kreeg inmiddels op verschillende plaatsen onderdak maar werd ook weer meermalen verjaagd: via Wurth, ANP en de beloften in de Talent Factory en nieuwbouw bij Verkade eindigt die story dan aan de Ertveldplas.
============


Terug naar boven