Opening met feest nieuwe Skatehal op 2 maart 2013

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-01-2013 | Gewijzigd op: 24-01-2013
Op zaterdag 2 maart 2013 gaat officieel het nieuwe World Skate Center, in de voormalige Talent Factory op de Buitendijk, open. Van de openingshandeling is nog niets bekend, maar dat er die dag -na vele verwikkelingen en procedures- feest is wel.-Boven: De ingang van het nieuwe Skate Center waarachter meteen een unieke 4 m hoge pipe wordt gebouwd.
-Links: Het parcours met ramps en wallride.
De tribune bevindt zich achter de wallride [linkerfoto].
Kantoren en café komen in de linker zijhal.*
 
foto's © paul kriele, 4 januari 2013.

Momenteel komen de tribunes, het skateparcours, met de ramps, wallride en de voor Nederland unieke- 4 meter hoge pipe, in beeld. In de linker zijhal keren, zoals in de voorgaande bestemming als Talent Factory, de horeca en de kantoren terug. De werkplaats zit onder de tribune.
Het interieur van het 150 jaar oude fabrieksgebouw verandert volkomen, maar het casco [dak en de bakstenen muren] blijven in hun authentieke staat bewaard. Dat vertelt Jeroen Vos, die samen met Stijn Dunnewijk en Frans de Visser de staf uitmaakt van de stichting Loos, waarvan Paul Smits [voorheen W2] de voorzitter is.
Aan de Ertveldplas wordt hard gewerkt om de voormalige botenloods geheel te ontruimen en de banen aldaar af te breken. 

*Kantoren Sven Boekhorst
De wereldberoende  Bossche skater Sven Boekhorst krijgt in de zijruimte een eigen kantoor. De 32 jarige Boekhorst topt met openbaar en professioneel skaten. Zijn laatste show is op 9 februari 2013 in Eindhoven. 
Boekhorst is eigenaar van SB Events -Sven Boekhorst Events.
De tribune bevindt zich achter de wallride en de kantoren en het café komen in de linker zijhal.