Opening unieke en grote Skatehal aan de Buitendijk

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-03-2013 | Gewijzigd op: 02-03-2013
Vanmiddag - zaterdag 2 maart 2013 -opent wethouder van onder meer Sport, Huib van Olden, de nieuw ingericht fabriekshal van 1.300 m ² aan de Buitendijk  als World Skate Center. De hal stond voorheen bekend als de Talent Factory.

Wethouder Ruud Schouten (Jeugd en Onderwijs) opende samen met 'skategirl' Sanne het centrum door een skateboard door midden te trappen.

De pui van de voormalige, bijna 150 jaar oude, hal aan de Buitendijk die de bestemming heeft gekregen als Skatehal voor het WSC.

foto's © paul kriele, 2 maart 2013
Achter een nieuwe entree links naast de skatehal aan de Buitendijk bevinden zich na binnenkomst eerst de toiletgroep en vervolgens- in de oude zijhal- de bar. Deze zijhal is ook geschikt voor muziekoptredens en filmvoorstellingen.

Den Bosch heeft er op sportgebied een paradepaardje bij.
Aan die Buitendijk, bij DeHeus veevoerders, is in het laatste half jaar een skatehal ingericht naar ontwerp van Jeroen Vos. De hal omvat streetparcours, mini ramp, kidscorner en een volwaardige halfpipe. En dan nog overdek en dat alles volgens wedstrijdformaat. Dat is uniek en maakt de hal geschikt voor EK-inline skate.
Naast de grote hal, bevindt zich de zijhal, waarvoor een nieuwe algemene ingang is gezet die toegang biedt tot de bar. Die zijhal is ook geschikt voor optredens en filmvoorstellingen.
De motor achter het nieuwe WSC is de technische man Stijn Duivendijk met naast zich Paul Smits als bestuurslid.Onder de miniramp en rechts de half pipe, die opgebouwd is achter de oude ingang van de Talent Factory.

foto's © paul kriele, 2 maart 2013.
 
   
-Boven: Het immens lange streetparcours met tal van 'hinder nissen'.
-Rechts: Inkijk vanaf de bovenverdieping op de miniramp en de half pipe.

foto's © paul kriele, 2 maart 2013. 


Terug naar boven