Blb noemt in 'Open Brief' de tegenstellingen met Hartje Den Bosch

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-01-2018 | Gewijzigd op: 05-03-2018

Op de nieuwjaarsreceptie van Hartje 's-Hertogenbosch  heeft Henk Schuurs, voorzitter van de Bewonersvereniging leefbare Binnenstad / wijkraad een 'Open Brief' gericht aan de ondernemersvereniging  Hartje 's-Hertogenbosch.
In die brief, gericht aan voorzitter Peter Claassen, noemt Schuurs 'enkele onderwerpen waarin  wij elkaar niet hebben kunnen vinden, zoals
-De binnenring die van 50 km/h naar 30 km/h zou worden heringericht. Maar Claassen vindt dat die 50 km/u moet blijven. 'Dat is een onzin besluit,  zegt Schuurs want het maakt voor de bereikbaarheid van de  binnenstad niets uit: 30 of 50 km/h.

 

Ook vindt Claessen, aldus  nog steeds Schuurs,  dat Hartje plots  het afsluiten van de Postelstraat [ivm met overlast verkeer]  een dramatisch verkeerd besluit is en dat de bezoekers niet meer de stad in kunnen.
Schuurs: laten we anno 2018 eens denken hoe de binnenstad voor iedereen bereikbaar kan zijn, zonder uit te gaan van overal met de eigen auto te kunnen komen.
Tot slot schrijft Schuurs: In de VS zag ik steden met 'avonds en 's nachts  no go area terwijl juist bewoners in de binnensteden heel hard nodig zijn. Hier is dat gelukkig anders:  in onze binnenstad zijn alle functies  wonen, winkelen en uitgaan. Dat maakt dat in het geval van de Bossche binnenstad, waar 12.000 mensen wonen, er tweewekelijks 24.000 bezoekers komen...dankzij dat winkelbestand en het wonen en uitgaansleven. Maar volgens mij zijn het er meer, aldus de voorzitter van de Blb Schuurs, die Claassen - in wederzijds respect voor elkaar- een gelukkig nieuwjaar wenst.