Wijkraad/ Blb wil meer gezamenlijk aanpak overlast binnenstad

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-07-2019 | Gewijzigd op: 12-07-2019
De overlast van hard rijdende en herrie makende auto’s en motoren in de binnenstad wil de Bewonersvereniging leefbare binnenstad/wijkraad met andere betrokken instanties en verenigingen aanpakken. Daarbij dient de gemeente de regie te behouden. Het gaat om de routes door Hinthamerstraat-St. Josephstraat en Zuid-Willemsvaart en die aan de westkant: St.Janssingel –Vughterstraat en St. Jorisstraat en op de traverse. Voorzitter van de Blb José Schuurmans zegt te streven naar een integraal verkeersplan. Ook oud- wethouder Guus Paanakker mist een mobiliteitsvisie en dringt er bij wethouder Ufuk Kâyha aan op die gezamenlijke aanpak. Spreken over Duurzame mobiliteit was overigens het primaire doel van de avond.

Naast dit punt uit de ALV van 12 juni j.l. in Hotel Central kwam dankzij een boeiende lezing door Annemarie Vossen over poëzie op gevels in de binnenstad, de kennelijk belabberde staat van deze teksten in beeld. Wethouder Ufuk Kâhya zal daar zijn collega van Cultuur, Huib van Olden, over inlichten.

Hein van Staveren gaf in een presentatie over de verkeersproblemen op de Oranjeboulevard aan dat de cijfers over het aantal busbewegingen die Arriva had verstrekt, niet kloppen en erg aan de lage kant zijn. Van Staveren wil het openbaar vervoer niet op één woonwijk doen afwikkelen en pleitte voor het verplaatsen van een deel daarvan naar de Westzijde van het station. De wethouder reageerde te kijken wat er verplaatst kan worden.