Blb hand in hand met Bossche horeca

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-03-2010 | Gewijzigd op: 30-03-2010
In de Algemene Ledenvergadering van de Bewonersvereniging leefbare Binnenstad [Blb] gisterenavond 29 maart 2010,pleitte voorzitter Renée Spermon nogmaals voor een beperkte en niet voor vrije sluitingstijden voor de horeca in de binnenstad. De Blb vindt 3 uur sluitingstijd voor de horecan op de Parade en op de Markt oké en 2 uur voor de zaken elders.  De nachtzaken blijven op 4 uur zitten.

Politiemannen uit de praktijk:  
districtschef Jan Kort [r.]  Den Bosch en Roy Kwakman [l] uit Nijmegen voorzien door langere diensttijden en extra facilteiten [commandopost en inzet recherche] extra kosten bij vrije sluitingstijden van de horeca.

 
foto © paul kriele, 25 januari 2010.

Spreiding van tijden vereist een extra inzet van [politie-]toezicht, zoals dat op de hearing over de horeca [25 januari 2010] door de politie werd aangegeven. Dat kan zelfs leiden tot een tweeploegen dienst met alle financiële consequenties van dien.
Opvallend is dat de Blb, die vergeleken met de horeca tegenstrijdige uitgangspunten heeft ['..en toch goede vrienden,' zijn aldus Spermon op 25 januari j.l.] met die horeca gaat samenwerken. Beiden doen een gezamenlijk voorstel aan de gemeente over die sluitingstijden.
Zie ook artikel dd. 25 januari 2010 over die horecahearing.