Blb: nieuw bestuur nieuw Úlan

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-04-2004 De Blb [Bewonersvereniging Leefbare binnenstad [tevens wijkraad] legt met een aantal speerpunten een nieuw strategisch beleid uit. Dat is mede te danken aan René Fijen, de nieuwe voorzitter. Met Sjoerd Donders als nieuwe secretaris en de bestuursleden Gert Jan van Dijk en Hannelore van Berkel is sprake van een verjongd bestuur. Dat gaat intern aan communicatieverbetering doen en de begroting effectiever besteden. Die voornemens werden mede ingegeven door de vergadering die woensdagavond 21 april 2004 plaatsvond in het Rode Kruis gebouw [Oude Dieze]. 

Het nieuwe en verjongde Blb-bestuur: vlnr Gert Jan van Dijk, voorzitter René Fijen, penningmeester Paul van Schelt, Hannelot van Berkel en secretaris Sjoerd Donders.
-foto © paul kriele, 21 april 2004. 

Nog voor de feitelijke aanvang van de vergadering, die dit keer een redelijke opkomst kende, kwamen al door enkele aanwezigen geuite problemen op tafel, zoals teveel terrassen, overlast van horecapubliek, vuile containers en de parkeerproblematiek. Keuzes maken door bijv. een beleidsplan op te stellen zou het tamelijk ambitieuze bestuur verlichten en de leden duidelijkheid geven..!, aldus de vergadering.
Het bestuur van de Blb dat over deze aspecten met gemeente en instanties in overleg is, verwijst naar de aanstaande muzieknota en de welstandsnota. De sluitingstijden zullen in het algemeen neerkomen op 3 uur muziek uit en 4 uur sluiten om een geleidelijke leegloop van de café's te bevorderen. Maar teveel wordt door ambtenaren en bestuur gezegd dat als je in de binnenstad woont je weet waar je aan toe bent, aldus een lid die instemming kreeg.
De Blb zou zich meer moet voorstaan op het aspect: LEEFBAAR. Behalve een eigen website ontwikkelen gaat de Blb ook jaarlijks meer ledenvergaderingen houden en spreekuren openen over actuele zaken.    

Goede Voornemens
Fijen, die al vanaf augustus 2003 bestuurslid is, stelde in zijn openingsspeech, dat er genoeg te doen is in deze prachtige binnenstad. We worden van alle kanten belaagd. Daarmee duidde Fijen op de problemen rond vervuiling, horecasluitingstijden en parkeren. Er is een hoop te doen, aldus Fijen die zich door zijn collega’s naar voren geschoven voelde als voorzitter. Met de leden zal hij de belangrijke items gaan delen. Met name wil hij zich in zijn beleid toespitsen op de sluitingstijden.