Nieuws en mutaties bij Blb/wijkraad

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-03-2013 | Gewijzigd op: 28-03-2013
Op de Algemene vergadering van de Blb /wijkraadk binnenstad deelde voorzitter Renée Spermon mee, dat zij volgend jaar, volgens de regels, na 8 jaar opstapt als voorzitter. ´Dus mocht u een goeie kandidaat weten… , anders wijs ik hem zelf aan, grapte Spermon, dan is uw suggestie welkom.
Eerder in het afgelopen jaar verhuisde Tineke Obers al naar de back office van de Blb.
Ook de secretaris Roelant Gerrits stopt in deze positie, want Roelant stapt over naar het algemeen bestuur. Daar kan en wil Roelant zich onder meer inzetten voor de opzet van werkgroepen. Ton van Gaalen heeft zich al als kandidaat aangemeld voor de secretarisfunctie.

De Blb maakt nieuwe plannen mbt internet  [social media]. Zo wil zij de site interactief maken. Dat is mede ingegeven om jongeren geïnteresseerd in ´de club´ te maken: Blb site
De Blb gaat zich dit jaar richten op de geluidsoverlast. Maar ook een autoluwe binnenstad en elektrische bussen staan als speerpunten genoteerd, aldus Spermon.

Later dit jaar is als –uitgesteld- agendapunt de toekomst van het GZG-terrein vastgelegd. Spermon toonde zich ingenomen, dat de parkeergarage Jozefstraat bestemd gaat worden voor de binnenstadsbewoners en dat evenementen voortaan op een bepaald tijstip [23.00 uur] moeten stoppen met de muziek. Ook gaat Trix in de Mix en het bevrijdingsfeest voortaan naar de Pettelaarse Schans.
Rombouts gaf later die avond aan dat er voor de grote en traditionele evenementen, zoals Jazz in Duke Town en de Boulevard, qua eindtijdstip, nog naar een oplossing wordt gezocht. Rombouts: 'Je kunt het niet maken dat de Parade is drooggelegd  [van bier] op het moment dat de bezoekers aan voorstellingen in het buitengebied –per bus- terugkeren…

Het overig nieuws van de Blb-vergadering staat op  Rombouts in Blb-vergadering van 27 maart 2013