Blb gaat bakens verzetten/installatie denktank

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-09-2013 | Gewijzigd op: 19-09-2013
De Bewonersvereniging leefbare binnenstad c.q. wijkraad staat op de drempel van een nieuwe tijd. Allereerst is er een wisseling van de post voorzitter. Renée Spermon, die de functie acht jaar met verve heeft vervuld,  neemt in maart 2014 afscheid. Voor haar is een bestuursfunctie van acht jaar het maximum.  Maar er is meer ....behalve dat ook de post secretaris -nog steeds - vacant is en die van penningmeester, door Gert Jan Obers ingevuld, ook vrijkomt. 

Tot slot van het rijtje aftredende bestuursleden: ook de plaats van Elise Beckers, lid van het dagelijks bestuur [DB] komt vrij en dat betekent dat er in het DB alleen Christ van Puijenbroek overblijft, naast de leden van het Algemeen Bestuur, zoals Roelant Gerrits, Will Hoeben, San de Kort, Ton van Gaalen, Frans Bolder, Wim Vos en Monica van Hoorn en Sjaan Halewijn.
 Vertrekkend [maart 2014] voorzitter Renée Spermon-Marijnen van de Blb/wijkraad binnenstad, zet nieuwe lijn in.

foto © paul kriele, 27 maart 2013.
   

De Blb krijgt van diverse kanten kritiek op haar -soms vroegtijdige- stellingnames, maar ook op de situatie van vergrijzing. Dat is voor voorzitter Spermon, die vanaf 8 maart 2006 voorzitter is, aanleiding de bakens eens te gaan verzetten, of liever: daartoe aanstalte te gaan geven. 'Aanstalte', want ze zal het zelf als bestuurder van de Blb/wijkraad niet meer mee maken. Nog wel geeft Spermon het startsein voor een denktank die moet gaan onderzoeken welke kant het met de Blb op gaat en wat voor -nieuwe- doelen zij moet gaan stellen. 
Dat zijn wat overwegingen die -ook -de op druk bezochte Blb vergadering van woensdag 17 september in de Azijnfabriek klonken.