Bij Antoniegaarde: Louis Aartsstraat onthuld

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-08-2003 Om even over twaalven [zaterdag 2 augustus 2003] heeft Hetty Baksteen-Aarts het straatnaambordje, genoemd naar haar vader Louis Aarts, onthuld. Dat deed ze door een blauw/witte Mariavlag weg te trekken. De straat maakte onderdeel uit van de voormalige Bossche volksbuurt rond de Windmolenbergstraat waar voorheen Antoniegaarde stond en loopt in het verlengde van de Sasse van IJsseltstraat.
Dochter Hetty die onder meer voorzitter is van Vereniging Stille Omgang, een van de initiatieven van haar vader, zei vooraf dat vandaag – precies 20 jaar na vaders dood- haar droom is uitgekomen.
Bij de ceremonie waren enkele politici aanwezig, onder meer Paul van der Krabben die het initiatief nog het meest heeft ondersteund , [ex-] raadsleden] van Knillis: Paul Masselink en Antoine Jacobs. Van der Krabben zei na afloop dat ie samen met de Stadspartij wil streven naar de opzet van een wijk waar mogelijkheden bestaan voor straatnamen die refereren naar verdienstelijke Bosschenaren.

Komend vanaf de Hekellaan slaat u links of rechts de Sasse Van IJsseltstraat in. Die gaat over in de Louis Aartsstraat. 
foto's © gerard monté, 13 augustus 2003.
Het nieuwe naambordje met de naam Louis Aarts.Het is bevestigd aan het nieuwe complex waar voorheen Antoniegaarde stond.

Het Louis Aartsstraatje loopt komende vanaf de Hekellaan en de Sasse van IJsseltstraat inrijdend, naar links weg. Op de rechterfoto het Antoniestraatje dat richting Sluishuis [huisje met trapgevel] loopt. Voorheen woonden daar de sluiswachters in. Later was er een winkel in schippersbenodigdheden en tegenwoordig is er een telefoonwinkel in gehuisvest.