Bossche Energiecongres op 2 juli

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-06-2014 | Gewijzigd op: 04-06-2014
Op woensdagmiddag 2 juli 2014 vindt bij SPARK aan de Graafsebaan 3 in Rosmalen het jaarlijkse Bossche Energiecongres* plaats. Dit BEC-congres, dat afgestemd is op Bossche bedrjven [ook MKB-bedrijven], wordt georganiseerd door het Bossche Energieconvenant (www.bosscheenergieconvenant.nl), samen met de Brabant Zeeuwse Werkgeversorganisatie (BZW). 

Duurzaamheidsstrategie
Na de opening door Jan Willem Jansen Venneboer, stuurgroeplid BEC en managing director GEA Refrigeration Netherlands, is Peter Struik, voorzitter van de BZW en President Fujifilm de hoofdsspreker. Hij wil met Brabantse partijen afspraken maken over haalbare en betaalbare energiereductie en opschaling van duurzame energie opwekking in Brabant.

In deelsessies gaan de deelnemers aan de slag om de volgende stap te formuleren die ze binnen hun bedrijf en samen met anderen kunnen zetten. Er zijn onder meer sessies over het beïnvloeden van mobiliteits- en energiegedrag van medewerkers en over innovatie, over de mogelijkheden van energiebesparing, zonne-energie en warmte en koude opslag.
Op de energie- en innovatiemarkt zijn er concrete aanbiedingen en innovaties waarmee deelnemers vaart kunnen maken. Wethouder van o.a. milieu Jan Hoskam sluit het Bossche Energiecongres 2014 af.

*In het Bossche Energieconvenant werken 50 Bossche bedrijven en instellingen samen aan een duurzame en betrouwbare energievoorziening. Hun samenwerking duurt  tot eind 2015. Ze richten zich op concrete resultaten met grote CO2-vermindering. 

Meer info: www.bosscheenergiecongres2014.nl