Superdeal maakt wonen 'zonder energierekening' mogelijk

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-10-2014 Wethouder Jan Hoskam was maandag 29 september één van de 175 ondertekenaars van de Deal Stroomversnelling Koopwoningen*, wat inhoudt 'wonen zonder energierekening'. Wethouder Hoskam: “Deze deal biedt niet alleen kansen voor particuliere woningeigenaren, het brengt ook een ware revolutie tot stand in de bouwwereld. En dit biedt veel kansen voor de economie”.
Convenant Stroomversnelling Koopwoningen.
Wethouder Jan Hoskam: Energieregeling voor rijtjeshuizen, die gebouwd zijn tussen1950-1980.

Naast 60 gemeenten hebben bouwbedrijven, makelaars/taxateurs, banken, hypotheekverstrekkers, energiecoöperaties, renovatiewinkels en garantie-instellingen zich aan dit convenant verbonden. In aanwezigheid van minister Stef Blok, voorzitter van Bouwend Nederland Maxim Verhagen en Prins Carlos Bourbon de Parme sloot wethouder Milieu, Jan Hoskam namens de gemeente deze Deal in Den Haag.

*Door de Deal Stroomversnelling Koopwoningen kunnen huiseigenaren hun rijtjeswoning** compleet te vernieuwen van het geld dat zij normaal gesproken aan de energierekening kwijt zijn. Met een nieuw dak vol zonnepanelen, nieuwe gevels, moderne installaties en optioneel zelfs een nieuwe keuken en badkamer, is hun oude huis in een klap mooier, comfortabeler én veel meer euro's waard. De Deal sluit goed aan bij de wens om Nederland minder afhankelijk te maken van het gas en bij het streven om klimaatneutraal te worden.

**In eerste instantie wordt een aanbod ontwikkeld voor rijtjeshuizen die gebouwd zijn tussen 1950 en 1980.

De eerste honderd woningen van de Stroomversnelling worden bij wijze van pilot vernieuwd. Vanaf 2016 zijn er kant-en-klare renovatiepakketten te koop, waarmee jaarlijks 50.000 koopwoningen gemoderniseerd kunnen worden.