Prinses Laurentien bij Essent voor start Raad van Kinderen

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-02-2016 | Gewijzigd op: 09-02-2016
Maandagmiddag 8 februari 2016 ondertekenden prinses Laurentien*, leerkracht Guus Schonenberg en algemeen directeur Patrick Lammers van de Rosmalense basisschool De Wittering bij Essent een samenwerkingsovereenkomst voor de installatie van een Raad van Kinderen.

Vijfentwintig bovenbouwleerlingen (groep 6, 7, 8) van basisschool Wittering.nl uit Rosmalen gaan structureel meedenken met Essent over haar rol in de energietransitie. Door samen te werken met de kinderen wil het energiebedrijf tot verfrissende ideeën komen om haar bijdrage aan een duurzame energievoorziening te vergroten.
 Essent is het eerste energiebedrijf dat de samenwerking voor een periode van drie jaar aangaat.

*Prinses Laurentien is  oprichter van de Missing Chapter Foundation. Deze stichting probeert een dialoog over actuele thema's tot stand te brengen tussen mensen die besluiten nemen en kinderen.

Zie ook de video over dieRaad van Kinderen bij Essent als 44ste met een dergelijke Raad.


Prinses Laurentien, leerkracht
Guus Schonenberg en directeur Patrick Lammers met de ondertekende afspraak over de samenwerking naar een installatie van een Raad van Kinderen.
Rechts: De leerlingen van de
bovenbouw van De Wittering in Rosmalen.

Patrick Lammers bij Essent: “Dankzij hun nieuwsgierigheid en onbevangenheid komen kinderen vaak met verfrissende ideeën waar volwassenen niet aan denken. Bovendien zijn kinderen ook klanten van de toekomst. Daarom nemen we hun stem serieus en laten we ze meedenken over zaken die hun leven nu en in de toekomst beïnvloeden.'
Laurentien van Oranje: “Juist kinderen kunnen onbegrensd denken. Dat is nu belangrijk in een tijd waarin de energiesector midden in een transitie verkeert.'
De eerste stap is dat de kinderen -onder begeleiding van hun leraar - onderzoek doen naar Essent en de dilemma’s in de energietransitie. Dan pas gaan zij met de directie van Essent in gesprek om hun ideeën te presenteren.

Essent werkt voor de installatie van de Raad van Kinderen samen met de Missing Chapter Foundation.

Terug naar boven