Perceel Graafse Hof moet worden ontruimd, vindt Zayaz.

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-03-2016 | Gewijzigd op: 07-03-2016
Plotseling ontvingen de bewonersgroep van de Graafsehof - de voormalige Patio- op 3 maart 2016 het verzoek het perceel [pand en tuin] te verlaten. En paar jaar gelden startte het intiatief om een moestuin voor transfarmers op te zetten en het pand op te knappen. Dat werd in de stichting Graafse Hof vastgelegd. Zij geven in de oude Patio cursussen en workshops. Met hun initiatief  vervullen zij een sociale rol in de wijk.


Het was alom een voorbeeld van eigentijds stadslandbouw. Daarmee inspireerde zij De Bossche Groenen om met het initiatiefvoorstel 'De Eetbare Stad' te komen. Er werd zelfs een ambtenaar voor vrijgemaakt en de Graafse Hof kreeg als opvolger De GraafseAkker gelegen achter het hostel aan de Van Broeckhovenlaan.
Het vreemde is nu dat Zayaz, aan wie de bewoners een voorstel indiende voor een legalisatie, juist door deze wooncorporatie op straat worden gezet. Het motief daarvan is onveiligheid en brandgevaar, wat in een rapport staat beschreven, maar al maanden in de la is blijven liggen. En aanpak van het winkelcentrum aan het Mgr.Van Roosmalenplein is de motiverende reden van Zayaz om ook het perceel 'oude Patio' aan te gaan pakken.

Van Broeckhovenlaan
De moestuin naast de oude
Patio voor onder meer transfarmers
.

De Bossche Groenen vraagt het College van B&W naar de motivering van
deze uitzetting en hoe zij over De Graafse Hof denkt en of zij bij de uitzetting de stichting juridisch kan steunen.