Aartshertogenln:Bandenwerpende IJsbeer mag blijven

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-03-2009 | Gewijzigd op: 16-09-2009
Aanvaarden sculptuur rotonde Aartshertogenlaan  16 september 2009

Pas op dinsdag 15 sepotemebr 2009 hgeft het College van Burgemeester en Wethouders beslist het kunstwerk 'De IJsbeer', dat een protest is tegen de uitstoot van CO2 en de toename van het autoverkeer, te aanvaarden.
Het kunstwerk “de IJsbeer” van Abel Heijkamp werd in de nacht van 11 op 12 september 2008 illegaal geplaatst en zou eerst nog weggehaald worden. De gemeente neemt het zelfs  in beheer.

De IJsbeer op de Aartshertogenlaan, kruising Baden Powellstraat, die symbolisch autobanden  naar passanten gooit als protest  tegen de aantasting van het milieu, mag blijven staan.
Het protest tegen de klimaataantastting werd in de nacht van 11 op 12 september 2008 geplaatst.

 
De gemeente geeft achteraf een vergunning voor dit monument en accepteert het als cadeau van de stichting Acting Foreward.

foto © paul kriele, 6 maart 2009.

Na bijna anderhalf jaar na plaatsing komt de gemeente met een bericht dat het monument van de IJsbeer op de Aartshertogenlaan is gelegaliseerd en het stadsbestuur dit als cadeau aanvaardt....

De IJsbeer die door een actiegroep Acting Forward in de nacht van 11 op 12 september 2008 op de rotonde in de Aartshertogenlaan werd geplaatst, mag blijven. In een onderling gesprek met de kunstenaar Abel Heijkamp gaf wethouder Rodney Weterings aan het College van B&W daarover een voorstel te doen.
De IJsbeer die met autobanden is omhangen duidt de passanten op de aantasting van het milieu door bijv. autoverkeer. Acting Forward roept mensen op zelf verantwoordelijkheid te nemen zodat de ijsbeer zijn leefmilieu kan behouden.