Tweede lustrum Bossche Energiecoalitie

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-06-2016 | Gewijzigd op: 09-06-2016
Op de bijeenkomst bgv het tweede lustrum van de Bossche Energiecoalitie in Ricoh  konden de 50 deelnemers zes nieuwe leden verwelkomen.
Doelstelling van de coalite is om binnen 5 jaar tot  25% reductie van CO2-uitstoot te komen.  Dat kan bij.v dmv toepassing van ledverlichting, duurzamer [elektro-] vervoer en de toepassing van zonnepanelen. Dat laatste gaat AVANS op de Onderwijsboulevard so wie so doen bij de verbouwing die dit jaar ingezet wordt.
De bedrijven hebben zich voorgenomen om op de Rietvelden een windpark met 4 windmolens te gaan opzetten.

Leden van de Bossche Energiecoalitie
die donderdagmorgen 8 juni 2016 bij
Ricoh bijeen kwamen tgv het tweede lustrum.

-Nog een voorbeeld van duurzaam is dat de Paleiskwartierbedrijven electrische auto's die ze al gebruiken in de avonduren  uitbreiden naar de bewoners.
-Bekend is al dat Heineken en de Afvalstoffendienst met de waterzuiveringsinstallatie opTreurenburg samenwerken  om biogas af te nemen, die kan op haar beurt worden omgezet in warmte tbv de waterzuiveringsinstallatie.
-Bedrijven gaan in een gezamenlijk project zonnepanel installeren en bundelen waardoor zij zelf hun daken kunnen verhuren of  de stroom zelf kunnen gebruiken zonder dat zij zelf moeten investeren.