Windmolen op Rietvelden voor omwonenden/protest uit Engelen &Kruiskamp

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-01-2017 | Gewijzigd op: 31-01-2017
Het  burgerinitiatief 'Coöperatieve Vereniging Bossche Windmolen West' gaat een coöperatieve windmolen realiseren op Windpark De Rietvelden. Huishoudens en bedrijven aldaar kunnen lid worden van de coöperatie, waardoor zij gezamenlijk eigenaar van de molen worden. Hiermee ontvangen zij groene, lokaal opgewekte elektriciteit van hun eigen windmolen.
 

foto © herman van boxtel, 2 februari 2011. 
..............................................................................
Op de Rietvelden werken Heineken, BCTN, firma Barten, de familie Pennings en duurzaam energiebedrijf Raedthuys Pure Energie samen bij de bouw van vier windmolens.
Bovendien zal een deel van het rendement van de coöperatie worden besteed aan maatschappelijke, educatieve en/of landschappelijke projecten rond de molen.
Coöperatieve vereniging Bossche Windmolen West [*2014] , dat een burgerinitiatief is zonder winstoogmerk, is bezig in dit kader burgerparticipatie mogelijk te maken.
 
Voor info of deelname:  www.windparkderietvelden.nl [binnenkort van start] of info@bosschewindmolenwest.nl

Protesten uit Engelen en de Kruiskamp
Ruim 1000 adressen in Engelen en meer dan 200 in Kruiskamp spraken zich uit tegen de plaatsing van vier grote windturbines op en rond de Rietvelden.
De gemeenteraad  besluit op dinsdag 31 januari 2017  over het energietransitie-programma 2017 – 2020 waarin ook de vier windturbines staan. De geplande turbines van Heineken, BCTN, Barten en fam. Pennings zijn hier onderdeel van. Bij aanname van het voorstel zijn ook de windturbines aangenomen.

Dokter Van Manen, huisarts in Engelen, zal inspreken over het onderwerp laagfrequent geluid en gezondheid.Terug naar boven