De stank van dinsdagmorgen 7 februari 2017 komt uit Duitsland....

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-02-2017
Bericht van dinsdag 7 februari 2017/ 15.25 uur.  Uitslag - .. voorlopig-.. van stankoverlast in provincie Noord-Brabant. 

 

De geur wordt veelal omschreven als bouillon, verbrand rubber of verbrande koffielucht. De oorzaak van de klachten lijkt in Duitsland te liggen. Dit vermoeden is gebaseerd op de locaties van de klachten, onderzoeken door verschillende overheidsdiensten en de wind uit het oosten.
Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft contact gezocht met de Duitse overheid om te achterhalen of zij weten of er incidenten zijn. Of dat zij een veroorzaker kunnen noemen. De Duitse overheid onderzoekt dit nu.


Bericht van dinsdagmorgen 09.00 uur Het regent klachten over stank
De Provincie krijgt tientallen telefoontjes van mensen die klagen over stank in huis. Die lucht komt uit het Oosten van Brabant /Noord-Limburg, aldus een woordvoerder van 'Milieuklachten'.  Maar we weten nog niet waar die lucht vandaan komt...

De mensen geven hun naam en klachtomschrijving [iets chemisch] en ontvangen dan later op  hun emailadres wat er precies   aan de hand was. Het begon vanmorgen al om 4.00 uur, aldus de woordvoerder. Eerst van bewoners uit Maaspoort en nu rond 09.00 uur uit de binnenstad. De omschrijving is meestal: iets chemisch of 'Heineken' of 'een soeplucht'.