De Copernikkel winnaar prijsvraag 'Tegen Plastic Tasjes'

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-02-2017 | Gewijzigd op: 24-02-2017

Op vrijdag 24 februari 2017 werd in de winkel de Copernikkel in Boschveld De Copernikkel uitgeroepen tot  winnaar van de prijsvraag 'Tegen plastic tasjes'. Er was keuze uit 15 initiatieven. De jury bestaande uit wethouder Jan Hoskam, Michel de Jong van de Afvalstoffendienst en raadslid Esther de Ruiter van GroenLinks overhandigden de prijs. Een startbedrag van € 2.500.

-Rechts: De groepsfoto met de prijswinnaars
van de Naaimeetup in de Copernikkelwinkel op Boschveld.


foto © olaf smit 24 februari 2017.


De Copernikkel is een coöperatieve vereniging in Boschveld. Ze organiseren veel activiteiten in de buurt. Een daarvan is de NaaiMeetup. Daar repareren deelnemers kleding en andere zaken. Het winnende idee is om tijdens deze NaaiMeetup tassen te maken van divers duurzaam restmateriaal. De tassen krijgen een standaard vorm en een speciaal Copernikkel-label. Ze zijn te koop in de Copernikkel. Later mogelijk ook bij ondernemers in de wijk. Met het bedrag willen de winnaars de NaaiMeetup langdurig van de grond krijgen.

Met de prijsvraag wil de gemeente het gebruik en de aankoop van plastic tasjes tegengaan. Plastic tasjes ziijn  niet duurzaam en vaak een bron van ergernis op straat.