Clean Car in gebruik genomen op Maerlantcollege

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-04-2008 | Gewijzigd op: 20-07-2008
De wethouder, die belast is met onder meer Openbare Ruimte en ook de Afvalstoffendienst in haar portefeuille heeft, heet Jetty Eugster. Dat antwoordde Eugster op de vraag van de projectleider Jan Heerkens, op: welk pakket zij als taken heeft. De wethouder kwam immers voor een bijzondere bedoeling: het presenteren van een clean car. Deze bolderwagen met opbouw wordt ingezet voor het schoonhouden van het schoolpein en de omgeving. Want 'Van Maerlant' heeft een reputatie hoog te houden. In 2004 ontving zij het predikaat Schoonste School. De clean-car met schoonmaakuitrusting werd gemaakt door Lize, Michelle, Kield en Hugo. Dat gebeurde onder de bezielende leiding van de onderwijsassistent Gino Weyts en juffrouw Kolsters, die de meeste fanatieke op milieuzaken werd genoemd.

'Betrokkenheid,' daar legde Heerkens het op aan. De projectleider noemde specifiek het vormen van een stukje zelfrespect. 'Dan wil je ook best eens de boel van een ander oprapen. Daar draait het om als je een schone omgeving in stand wil houden, ' aldus Jan Heerkens.

Volgens de docent hoort er behalve allerlei gereedschappen en laatjes ook iets lekkers in een van die laden.. Bij hard werken is het ook goed om te -kunnen- pauseren. We gaan dat aanvragen bij de schoolraad.
De car is ook bedoeld voor allerlei p.r.-doeleinden rond milieuzaken.

Jan Heerkens [achterin wethouder Jetty Eugster [rood jack], conciërge Jan van Kaathoven en juffrouw Kolsters bij gelegenheid van de presentatie van de clean car. Links is nog net de bus te zien die het predikaat 'schoonste school' [2004] markeert. Het team met Liza [links vooraan], Michelle, Hugo [rechts achter] en Kield. Rechts: de conciërge Jan van Kaathoven.
 
De presentatie van de clean-car met links in bloktrui, de kartrekker van de idee Gino Weyts.

foto's © paul kriele, 11 april 2008.