Schoorvoetende deelname aan 'Nacht van de Nacht''

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-10-2018 | Gewijzigd op: 24-10-2018
 Elk jaar vindt er eind oktober in 't land de 'Nacht van de Nacht' plaats. Die is bedoeld om ons te duiden op het zuinig omgaan met energie en aandacht te besteden aan de lichthinder en aan de nachtelijk schoonheid van de natuur. Dat gaat gepaard met verduistering,  dus het uitzetten van de verlichting in gebouwen of bijv. van de  straatverlichting. Een aantal natuur-en milieufederaties doen een oproep zich bij deze actie aan te sluiten. Den Bosch doet als gemeente dit keer wel mee samen met 170 andere gemeenten. In drie gemeentegebouwen gaat die nacht het licht uit.  

De afdeling Erfgoed pakt de gedachte achter de 'Nacht van de Nacht' op door op zaterdag 27 oktober 2018 een combinatie van wandeling en een vaartocht in de duisternis te organiseren. Dat gebeurt samen met de Vestingfietsen. Om 17.30 uur vertrekt de vaartocht vanaf Bastionder richting Herlaer in St. Michelsgestel. Van daar  uit gaat er een wandeling terug via het Bossche Broek. Maar er zijn maar dertig plaatsen beschikbaar.. Dus  de boot is al vol.

IVN gaat zaterdag 27 oktober vanaf 19.00 -21.00 uur  met IVN-gidsen opstap om te kijken hoe donker het nog wordt op de Nulandse heide aan bijv. vleermuizen en nachtvlinders. Opgeven via nacht@ivn-s-hertogenbosch.nl

Allerzielen

Er komen ook nog wel enkele lichtjes processies aan. Maar die zijn bedoeld om onze dierbaren te gedenken en vinden op of rond Allerzielen [ 2 november] plaats, meestal bij kerken, of op kerkhoven, of in crematoria.