Rosmalen: Start verbouw 104 gemeente panden naar duurzame status

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-07-2019 | Gewijzigd op: 09-07-2019
Wethouder Roy Geers heeft maandagmorgen 8 juli 2019 een spandoek onthuld bij de start van de verbouw van 104 gemeentepanden. Kindcentrum De Meeelaer  in de wijk Maliskamp in Rosmalen was de eerste.  Die  aanpak gebeurt door Bouwbedrijf Van Niftrik samen met installateur Kuijpers en ism de gemeente  Den Bosch. In 2050 moet Den Bosch  energie neutraal zijn. Van alle  panden van de gemeente dienen er 104 binnen anderhalf jaar energie zuinig [Label B] te zijn.

Wethouder Roy Geers: 'De gemeente maakt de komende twee jaar 104 eigen panden zo energiezuinig mogelijk. Zo besparen we niet alleen energie, maar verminderen we ook de uitstoot van CO2. Naast duurzame gebouwen hebben we ook duurzame gebruikers en bewoners nodig. Zij hebben veel invloed op het energieverbruik. Met eenvoudige aanpassingen in je leefstijl kun je al een groot verschil maken. En energiebesparing levert veel extra comfort in een gebouw op. Zoals een prettig klimaat en minder luchtvochtigheid.”

De Meerlaer kreeg al 90 zonnepanelen  en binnenkort een nieuw ventilatiesysteem met terugwinning van warmte. Noodzakelijk onderhoud en het energie zuinig maken gaan er nu hand in hand. 
In het Kindcentrum zitten ook Kanteel kinderopvang en orthopedagogisch kindercentrum De Elzengaarden wijkgebouw Het Trefpunt.
De Meerlaer is een van de eigendommen  van de gemeente die als proef het eerst worden aaagepakt: Wijkgebouw Hofstad, Rode Kruisgebouw aan de Pelsingel, Muziekcentrum De Toonzaal/WillemTwee en School aan de Aa.

 


Wethouder Roy Geers [links] samen met de medewerksters  van De Meerlaer in Maliskamp.  

foto © henk van esh, 8 juli  2019.......................................................

mm
Officiële start verbouw wonignen naar
duurzame status in De Meerlaer in Maliskamp.


foto's © henk van esch, 8 juli 2019.


Terug naar boven