Schone en slimme bevoorrading binnenstad

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-10-2020 | Gewijzigd op: 13-10-2020
 Schone en slimme bevoorrading
van de binnenstad met o.a.
een fietskoerier en kleinere bevoorradingwagens
bij Sligro en Heineken. 

We werken aan een bereikbare stad waar het prettig leven, wonen en werken is
Bij het streven naar een bereikbare en schonere binnenstad introduceert de gemeente de fietskoerier. Dat maakt - in dit geval- door de bevoorrading- het vervoer slim, schoon en veilig is. Bevoorrading is essentieel voor het (economisch) functioneren van de binnenstad. Maar van de andere kant leidt bevoorrading tot uitdagingen wat betreft wonen, leven en het bezoeken in de schaarse ruimte.
Volgens  het actieplan Duurzame mobiliteit is onder meer de bevoorrading in de binnenstad  beter geregeld. Dat plan is ontstaan na overleg met  vertegenwoordigers van lokale ondernemers, bewoners, vervoerders/verladers en landelijke belangenorganisaties.  De afspraken voor een schoneenslimmere werden in een lokaal 'Green Deal' vastgelegd leggen we onze gezamenlijke afspraken vast voor een schonere en slimmere bevoorrading van de binnenstad. Die lokale 'Green Deal' moet nog door alle partijen worden ondertekend.

 Mooie voorbeelden
-Sligro gaat met een elektrisch ‘treintje’, ter vervanging van de dieselvrachtwagens, de bevoorrading van de horeca testen.
-Heineken begint in het najaar 2021 met een compacte trekker-oplegger het tankbier te leveren. Later wordt mogelijk overgegaan  op elektrisch aangedreven wagens
-PostNL start met de uitrol om in 2025 de post- en pakketlevering op zero-emissie te krijgen. door bijv. elektirhscanedrven vrachtvoertuigen en elektrische bestelauto’s.
-De Graaf Logistics (DGL) werkt samen met Shortcut Fietskoeriers om kleinere leveringen van DGL uit te laten voerend door fietskoeriers in plaats van een vrachtwagen.
-Binnen het Convenant Korte Putstaat werken ondernemers, inwoners en de gemeente samen aan het minimaliseren van overlast als gevolg van bevoorrading.