Digitale informatieavond over bouw Windpark De Rietvelden

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-10-2020 | Gewijzigd op: 20-10-2020
 Digitale informatieavond over bouw Windpark De Rietvelden 

Medio januari 2021, zo is de planning, start de bouw van Windpark De Rietvelden. In de aanloop organiseert de coöperatie Bossche Windmolen West (BWW) en duurzaam energiebedrijf Pure Energie een digitale informatieavond over de bouw de planning en de werkzaamheden rond de vier windmolens. ook wordt  toegelicht hoe de omgeving betrokken kan zijn bij het omgevingsfonds.
De informatieavond wordt gehouden op woensdag 4 november 2020, begint om 19.30 uur en wordt gehouden met behulp van het programma Zoom. De informatieavond is dan te volgen via een computer, tablet of telefoon. Aanmelden verplicht. Mailens naar info@windparkderietvelden.nl of te bellen met Matthijs Oppenhuizen via 06 – 57870755.
De aanmelders krijgen uiterlijk op de dag van de informatieavond zelf een e-mail van de initiatiefnemers met daarin een link waarmee kan worden deelgenomen aan de videovergadering en verdere instructies. Na de informatieavond worden de presentatie en een verslag van de bijeenkomst op de website van Windpark De Rietvelden  (www.windparkderietvelden.nl) geplaatst.

Windpark De Rietvelden is een initiatief van HEINEKEN, firma Barten, BCTN, de familie Pennings, coöperatie Bossche Windmolen West en duurzaam energiebedrijf Pure Energie. Het windpark bestaat uit vier windmolens op en bij bedrijventerrein De Rietvelden in ‘s-Hertogenbosch. De vier windmolens wekken naar verwachting gezamenlijk circa 38,6 miljoen kilowattuur groene stroom op per jaar. De elektriciteit van drie van de vier windmolens wordt gebruikt om de brouwerij van HEINEKEN in ’s-Hertogenbosch van groene stroom te voorzien. Deze drie windmolens wekken hiermee circa 60 procent van de elektriciteitsvraag van de brouwerij op. De stroom van de vierde windmolen, die eigendom is van de honderden leden van coöperatie Bossche Windmolen West, wordt door deze inwoners van ’s-Hertogenbosch gebruikt