Fotowedstrijd National Geographic met winnaars uit de regio

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-11-2020 | Gewijzigd op: 18-11-2020
Amateurfotograaf Cynthia Verbruggen uit Vinkel  en Alex Pansier  hebben de publieksprijs gewonnen in de fotowedstrijd van National Geographic. Cynthia  in de categorie 'landschap' met haar foto van de Vinkelse molen, die ze tijdens het uitlaten van haar hond maakte.
En de Ossenaar Alex Pansier is de winnaar van de publieksprijs in de categorie 'dier'. 
Twee fotografen Cynthia Verbruggen uit Vinkel en Alex Pansier uit Oss winnen de publieksprijs in de finale van de door  National Geographic uitgeschreven fotowedstrijd. 
foto's © Alex Pansier [r.] en Cynthia Verbruggen, 2020.

"Eerlijk gezegd had ik het niet verwacht", zegt Pansier. "Ik denk dat de emotie in de foto de mensen aanspreekt." Pansier, die een foto maakte van een eekhoorn, denkt dat de winst hem hiermee op de kaart zet:

- "Heat kan toch helemaal niet? Ik als amateurfotograaf tussen de grote fotografen?", dat was de reactie van Verbruggen toen ze alleen al genomineerd was.
Zijn de fotografen in de regio dan heel talentvol of is het gebied gewoon heel fotogeniek? "Het gebied is sowieso heel mooi", zegt Pansier. Maar alleen een mooi gebied is niet genoeg, want de fotograaf moet natuurlijk ook het juiste moment en de juiste instellingen kiezen om een prachtplaat te schieten.
De winnaars krijgen een afdruk van hun foto in het blad 'National Geographic' en krijgen daarnaast een trofee toegestuurd.