Per elektroscooter naar klimaattop Copenhagen

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-11-2009 | Gewijzigd op: 27-11-2009
Woensdag 2 december starten 100 jongeren de eerste etappe van The Road To Copenhagen, een elektrische scootertocht naar de klimaattop in Kopenhagen. Voorafgaand aan de start zegent bisschop Hurkmans The Road To Copenhagen, waarna burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch het startschot zal geven.

Na een gezamenlijk ontbijt [9.00 uur] op de Parade maken de scooterrijders zich klaar voor de tocht. Die vertrekt pas nadat bisschop Hurkmans hen om half tien de zegen heeft gegeven. Ook zullen onder meer  Peter Terium van Essent, gedeputeerde Lily Jacobs en burgemeester Ton Rombouts hen uitzwaaien. Om half elf  zet de karavaan met  onder meer 100 elektrische scooters, een aantal Segways, 2 Tesla’s en een elektrische ambulance, zich in beweging.
Onderweg ontmoeten de deelnemers inspirerende mensen en bezoeken innovatieve projecten. Hun ervaringen en ideeën verwerken de deelnemers in een manifest. Dat manifest overhandigen de deelnemers op 15 december 2009 in Kopenhagen aan een aantal wereldleiders op de VN klimaatconferentie.
zie de routereportage op Kopenhagen