Bosch' Energieconvenant gesloten

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-11-2010 | Gewijzigd op: 20-11-2010
Vrijdagmiddag 19 november 2010 werd in het rioolwaterzuiveringsgebouw van Waterschap Aa en Maas aan de weg naar Hedel [Treurenburg4] het Bossche Energieconvenant gesloten. Duurzaamheid en energiebesparing waren de thema's van de ontmoeting die onder leiding stond van Bart Eigeman. De wethouder, van onder meer Milieu, kondigde aan, dat bedrijven in het Paleiskwartier gezamenlijk een wagenpark van electrische auto's gaan opzetten. Oplaadpunten voor electriciteit, die er in Brabant nog maar weinig zijn, komen in de parkeergarage onder de Armadaflats.

Het terrein van Heineken hoek Zandzuigerstraat/Zandzuigerkade, waar de energieboringen naar aardwarmte gaan plaatsvinden.

foto © paul kriele, 9 september 2010.

 24 bedrijven, waaronder Heineken, Van Lanschot, Brabant Water, Avans en Ricoh tekenden een contract. waarin zij afspraken de komende drie jaar minimaal 10% op energie te gaan besparen en/of duurzaam te gaan opwekken. Heineken beantwoordde die afspraak meteen dat zij op haar bedrijfsterrein naar warmte-energie gaat boren. Dat kost miljoenen. Daarom vraagt de bierbrouwer of andere bedrijven zich bij dit project willen aansluiten. Van die aardwarmte kunnen tal van bedrijven gebruik maken door aansluiting op een aan te leggen warmtenet.