Voorjaar dankzij 20.000 subsidie voor buurttuin Graafsehof

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-02-2011 | Gewijzigd op: 24-02-2011
Zondagmiddag  27 februari 2011 openen de initiatiefnemers, Janneke Kannenmans en Sophie Gruijters van de buurtmoestuin de Graafsehof, voorheen De Patio, het voorjaar. 
Het terrein aan het Mgr.Van Roosmalenplein, achter de AH, is vorig najaar bewerkt.

Het doel is  bewoners uit de buurt op een laagdrempelige manier in kontakt te brengen met het telen van dagelijks voedsel. Momenteel wordt er door 15 bewoners van de wijk verschillende soorten groente en fruit zijn verbouwd. Daarmee tonen Jannke en Sophie aan dat er in de stad ook de mogelijkheid bestaat groente en fruit te verbouwen.

Een belangrijk gevolg van de buurtmoestuin is dat bewoners met elkaar in contact komen en samen wat aan hun verloederde leefomgeving doen.

Om de continuïteit van de tuin te waarborgen en meerdere projecten op te starten is de stichting Transfarmers in oprichting. Er zijn al- wisselend en met uiteenlopende werkzaamheden-  30 buurtbewoners bij het project betrokken.

De buurtmoesttuin heeft intussen - ter continuering van het project  € 20.000 subsidie gekregen van het Oranjefonds.  De stichting gaat dit geld besteden om de begeleiding in de tuin te professionaliseren, een groot tuinmeubel te laten maken en  gereedschap aan te schaffen.
Op zaterdag 19 maart 2011 doet de Graafsehof mee aan NL Doet van het Oranje Fonds. Er wordt dan een schuurtje neergezet waar in de vorm van een workshop een groen dak op wordt gemaakt.

Artikel  Oogstfeest in buurttuin Graafsehof dd. 17 september 2010.
Artikel Groene Handdruk voor Buurttuin Graafsehof artikel dd. 21 juli  2010.