Start actie 'Nederland Schoon' met Beekmanschooljeugd

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-04-2011 | Gewijzigd op: 15-04-2011
Wethouder Bart Eigeman van o.a. Milieu gaf donderdagmiddag 14 april 2011 om 2 uur op de Markt temidden van 300 leerlingen van de L.W. Beekmanschool de aftrap voor de Landelijke actie Nederland Schoon. Daarbij waren ook de directeur van VVV-Nederland Kees Wijk en diens Bossche collega Rein de Laat aanwezig. Het project is een samenwerking van VVV-Nederland, de VVV-regio Den Bosch en de Meierij en 'Nederland Schoon'.

De Bossche Markt werd extra schoongeveegd, of was het een ondersteuningsactie van de dagelijkse veegploeg?Deze vaste stadsschoonmaker deelde prikstokjes uit  waarmee  de jeugd de Markt schoonmaakte. foto's © paul kriele, 14 april 2011.
Boven en rechts: De schooljeugd van de L. W. Beekmanschool, zo'n 300 kinderen, verzamelde zich rond 2 uur donderdag 14 april 2011 op de Markt.
Voor hen was er na de aftrap van de actie Nederland Schoon, waarbij de kinderen aan de slag gingen als schoonmaak-pikkelateurs, ook een gratis Venezia-ijsje.
Bij gelegeheid van de start van de actie Nederland Schoon werd  met wethouder Bart Eigeman en de VVV- functionarissen en de medewerkers van Nederland Schoon een groepsfoto op het bordes van het VVV-kantoor [de Moriaan] gemaakt.
vrnl.: wethouder Bart Eigeman, Kees van Wijk directeur VVV-Nederland en Rein de Laat directeur van de Bossche VVV en twee medewerkers van 'Nederland Schoon' o.a. Rob Geus.

De kinderen ontvingen o.a. een boekje met daarin de speurtocht 'Stadsjuttertocht'. Want het is de bedoeling, vertelt VVV-medewerkster Milou de Laat,  dat de schooljeugd zich bewust wordt van onze mooie stad en dat ze daarom ook de boel schoonhouden, zodat er minder afval op straat ligt. De tocht is bij de VVV verkrijgbaar.\

Er lopen drie activiteiten voor schoolkinderen in de stad:
Een Stadsjuttertocht en de 'Smaak voor kinderen'.  Zoals vorig  jaar dat deel uit een  kennismaking met eten bestond, gaat het er nu om: Wat gebeurt er als je eten weggooit?
Het derde onderdeel is een stadswandeling olv een VVV-gids die hen het besef van een mooi en ook een schone stad opgeruimde stad bijbrengt.
Milou de Laat: "In het kader van een gastvrije stad, willen we ook die eretitel; blijven behouden door Den Bosch ook als meest schone stad te blijven profileren.'
cadootje doorgegeven
Bart Eigeman: 'Ik had laatst een cadootje ontvangen van leerlingen van de Antonius Abtschool in Engelen Ze boden mij bij  hun project  Kunstafval een schilderijtje aan met drie meiden erop.
Ik dacht vandaag laat ik dat Kunstwerkje doorgeven aan de Beekmanschool voor hun juttertocht door de stad.

Terug naar boven