Aartshertogenln: IJsbeer uit protest milieuschade

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-09-2008 | Gewijzigd op: 12-09-2008
Olievaten gooiende ijsberen..

Op de rotonde in de kruising Aartshertogenlaan Rompertsebaan staat een ijsbeer...  De ijsbeer gooit olievaten in de richting van passerende auto's.

Acting Forward plaatste in afgelopen nacht - 11 op 12 september 2008- op de rotonde in de kruising Aartshertogenlaan/Mgr.Diepenstraat/Rompertsebaan een ijsbeer uit protest tegen de aantasting van het miieu 

Acting Forward is van mening dat het negatieve effect van het autoverkeer onderbelicht is met nam in de openabre ruimte n van automobilisme niet nadrukkelijk genoeg aanwezig zijn in de publieke ruimte, de plek waar de
vervuiling tot stand komt. Acting Forward wijst op het broeikasgas door de uitstoot van C02 onder meer van 80 miljoen Nederlandse auto's. Zij zijn mede oorzaak  dat het klimaat verandert.

Het leefgebied van de ijsbeer verdwijnt het is nu zelfs al mogelijk om rond de Noordpool te varen. Verschillende landen zijn al bezig om hun stukje Noordpool te claimen, zodat als al het ijs is weggesmolten men  makkelijk kan gaan boren naar olie. Dit zal in de toekomst ongetwijfeld leiden tot grote geopolitieke spanningen en uiteindelijk in energieoorlogen. We roepen met deze actie dan ook oliemaatschappijen op zich terug te trekken van de Noordpool.
De weerzin tegen een noodzakelijke gedragsverandering is echter nog steeds groot

Acting Forward wijst op alternatieven:  dichterbij je werk wonen, de fiets pakken, samen rijden of met het openbaar vervoer gaan.

Laat de poolkappen niet nog verder smelten en de ijsberen hier straks niet heen komen om met olievaten te gooien!