1e aardgasauto, maar nog geen vulpunten

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-09-2007 De gemeente Den Bosch heeft de eerste aardgasauto aangeschaft. Dat is een maatregel ihkv het milieu om de kwaliteit van de lucht te verbeteren: minder uitstoot van stikstofdioxide]. De auto’s zijn ook stiller. Maar.. in de stad is nog geen pompstation voor aardgas. Die komen er pas vanaf 2008. Gelukkig voorziet de techniek erin, dat de wagens ook op benzine kunnen rijden, aldus wethouder Jetty Eugster die de sleutel –onder toeziend oog van hoofd Stadstoezicht Eugène Kok - overhandigde aan chauffeur Nico Gevers. 

Bijgaand: Voor de ceremonie hadden vertegenwoordigers van de Gemeente, Stadstoezicht, politie zich op het bordes van het Stadskantoor verzameld.
Boven: [4e vl] Eugène Kok directeur Stadstoezicht en links naast de politieagent, wethouder Jetty Eugster. Uiterst rechts: chauffeur Nico Gevers..
-Links: De sleuteloverdracht door wethouder Jetty Eugster aan een van de chauffeurs van een van de wagens van Stadstoezicht Nico Gevers.

foto's © paul kriele, 5 september 2007.
 

In 2008, wanneer het eerste aardgasvulpunt aan de Balkweg wordt geopend, zullen er geleidelijk aan steeds meer auto’s van de gemeente vervangen worden door auto’s die op aardgas rijden, zoals bij de Bandweer, afdeling Stadstoezicht, het Ingenieurs Bureau, de Weenergroep en de Afvalstoffendienst,’ aldus Nicole Schaffroth [afd. Milieu]. Dat is mede afhankelijk van de vervangingstermijn. In Oss en Tilburg zijn er al vulpunten. Ondernemers in brandstof en pompstationhouders wachten de overstap naar aardgas af, totdat meer bedrijven overschakelen op die brandstof.

'Deze stap betekent niet dat de aanpak van de luchtkwaliteit ophoudt. We blijven zoeken naar andere vormen van energie en brandstofverbruik,’aldus Eugster die dit alvast een stap voorwaarts noemde.

Zie ook www.ikrijdopaardgas.nl  [geen link...]