Winnend tuinontwerp Bossche ontwerpers op Floriade

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-03-2012 | Gewijzigd op: 05-04-2012
De tuinontwerpers BuroDiep en Plan10 hebben samen met interieurarchitect BuroKoek met hun tuinidee de Floriade weten te bereiken. Een krachtenbundeling van 3 Bossche bureaus resulteerde in een winnend ontwerp: ‘Bomen tijdens werk’ in de prijsvraag ‘Kantoortuin anno 2012’. Samen met 5 andere winnaars uit de categorie landschapsarchitecten en tuinontwerpers is de tuin gerealiseerd op de Floriade [v/a 5 april 2012].

Bezoekers van de Floriade kunnen een wandeling maken langs een cultuurhistorische route ontworpen door Buro Lubbers en Kinkorn. De eigentijds vormgegeven route leidt de wandelaar langs duizend jaar oude grafheuvels, een middeleeuws wallensysteem, een oude kapel en hoeve. Tot voor kort waren deze cultuurschatten nauwelijks herkenbaar.

-Boven: De winnaars.  'Bomen tijdens werk' v.l.n.r. Arjan Pijnenburg (BuroKoek), Danny van Mullekom (BuroDiep), Jolanda van Deventer (BuroKoek) en Erik Lens (Plan10) .

-Rechts: Het ontwerp met de gerende paden waarvan het patroon is gebaseerd op de zonnestanden.

 

De massieve blokhaag in en om de tuin verbergt de paden die opgebouwd zijn uit robuuste boomstammen. Door de verschillende niveaus ontstaat openheid en intimiteit. Het patroon van de paden is gebaseerd op de zonnestanden.

De vakjury met o.a. de hoofdarchitect van de Floriade John Boon, en Peter Lubbers van het Bossche Buro Lubbers Landschapsarchitectuur en Stedelijk ontwerp, koos 6 ontwerpen uit de 38 inzendingen in de categorieën landschapsarchitecten en tuinontwerpers. 

Op 5 april 2012 opent de Floriade in Venlo haar deuren voor bezoekers. Het 66 hectare grote park bestaat uit 5 unieke werelden, van elkaar gescheiden door bosgebied. Elke wereld heeft een eigen decor, programma en activiteiten.