Parade: Presentatie boek over Kempenlandschaap

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-01-2008 Woensdagmiddag  16 januari 2008, rond de klok van enen, werd op de Parade in een schaapstal van ’De Schaapherder’ uit Goirle het boek ‘Leven van het land’ gepresenteerd. Dat handelt over het Kempenlandschaap. Dat schaap wordt niet afgemest, vertelt Dick de Vries van De Schaapherder. 

Links gedeputeerde Onno Hoes, midden auteur Rob Punselie en rechts fotografe Ellen Altenburg.

foto's © paul kriele, 16 januari 2008.
Kempenlandschapen, die als fuguranten dienen voor de presentatie van 'Leven van 't Land', een promotie van het Kempenlandschaap.

Gedeputeerde Onno Hoes, die milieu en het buitengebied behartigt, Iichtte toe dat met dit Kempenlandschaap een dubbel doel wordt gediend: het is nuttig door het weiden van het landschap en het levert een verantwoord product op. In dat rijk geïllustreerd boek met  vele foto’s van Ellen Altenrburg wordt dat breed uitgelicht door Rob Punselie, die van beroep adviseur is op ICT-gebied [Contentkings’] en eerder ‘Brabant onder water’ schreef. Altenburg merkte nog op. dat eeuwen geleden Brabant werd ontgonnen door het schaap. 
De schaapstal van ‘De Schaapherder’ uit Goirle trok op de Parade bekijks van passanten die de fulltime herder Stijn Hilgers, Patrick Leerboek, Dick de Vries [stagiair] en twee border collies met belangstelling..

De herders werken in loondienst en in opdracht van gemeenten, provincie en natuurbeheerders.