Opening fietsroutes langs dierenparken en kinderboerderijen

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-05-2012 | Gewijzigd op: 26-05-2012
Op vrijdag 25 mei 2012 heeft wethouder Huib van Olden de nieuwe fiets- en wandelroutes ‘Groene Route’ geopend. Dat is een samenwerking tussen de Vereniging Rosmalense en Bossche kinderboerderijen, dierenparken en –weiden, Ricoh Nederland en Mooi zo Goed zo. Op dit moment zijn twee van de vier groene routes uitgewerkt en beschikbaar : een zuidelijke route en een oostelijke route.


Bovenstaand een korte indruk van de officiële start en de 'Groene Route' op vrijdag 25 mei 2012.
Boven links: Vertrek bij dierenboerderij 't Veldje in Rosmalen.
Rechts boven: pauze bij de Beestenboel in Rosmalen vlnr: Hans-Otto Schulze van Ricoh, Nicolette van Battum [Ricoh], Jan Timmermans gemeente, Gerard Hermans van de kinderboerderijen en dierenparken, Jan de Rond Mooi zo Goed zo en rechts wethouder Huib van Olden. 
-Rechts onder: Pauze bij dierenwei Geitenbrij in Rosmalen
.
foto's ©  nicolette vanbattum, 25 mei 2012.
-------------------------

De ICT-afdeling van Ricoh Nederland, 50 mensen sterk, de Vereniging Rosmalense en Bossche Kinderboerderijen, dierenparken en –weiden en Mooi zo Goed zo hebben het afgelopen half jaar hun kennis en ervaring gebundeld en routes bedacht die de dierenparkjes, kinderboerderijen en natuurgebieden met elkaar verbinden. Een en ander is toegankelijk gemaakt in een technisch hoogstaande website www.groeneroutedenbosch.nl die gebruik maakt van Google Earth, Google Maps, GPS, et cetera.

De westelijke en noordelijke route zullen naar verwachting in de loop van de zomer beschikbaar komen. Op 25 mei zal een deel van de oostelijke route gefietst worden met genodigden, vertegenwoordigers van Ricoh Nederland, bestuursleden en vrijwilligers van kinderboerderijen en dierenparken, Mooi zo Goed zo, vertegenwoordigers van de media, etc.Terug naar boven